PUBLICITAT

El PS reclama que Mateu posi el seu càrrec a disposició de DA

  • Els socialdemòcrates debatran al dimarts el posicionament sobre la reforma de la CASS
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Judith Salazar i Víctor Naudi, ahir en la roda de premsa. Foto: EL PERIÒDIC

No es conformen en què el Tribunal Superior els doni la raó. Així ho va manifestar ahir la primera secretària del Partit Socialdemòcrata (PS), Judith Salazar, fent referència a la sentència sobre l'afer Mateu, i per això des d'aquest partit es reclama que la consellera demòcrata Meritxell Mateu posi a disposició de DA el seu càrrec després que la sentència del Tribunal Superior hagi desestimat el recurs presentat per ella contra la sentència de la Batllia del 13 de setembre del 2010 en la qual establia que no gaudia de l'estatus de funcionària.

Salazar va remarcar que la sentència dóna la raó al govern socialdemòcrata de Jaume Bartumeu, però «¿se'ns dóna la raó i aquí no ha passat res?», va assenyalar. En cas que Mateu no doni aquest pas, els socialdemòcrates reclamen que sigui Toni Martí, com a president del partit de DA, qui «exigeixi les responsabilitats que pertoquin», va dir Salazar.

El PS critica Mateu «com una persona que ha sigut ministra i que va utilitzar el seu càrrec i la relació política per ocupar una plaça de funcionària», va dir Víctor Naudi, president del PS, qui a més va afirmar que ara hauria de donar exemple i posar a disposició el seu càrrec, «com un gest i per ètica política», va afegir Salazar.

Mateu té a dia d'avui una excedència com a treballadora del cos funcionarial, en vigor des què va assumir el càrrec de consellera general després de les eleccions del passat mes d'abril.

En altre ordre de coses, la roda de premsa habitual dels dijous del PS, celebrada ahir, va servir per anunciar que dimarts vinent se celebrarà el comitè directiu extraordinari del grup per tal de debatre al si del partit el possible pacte d'estat sobre la reforma de la llei de la CASS. Salazar va puntualitzar que es tracta de constatar totes les opinions del partit al respecte d'aquest pacte d'estat.

ALTES I BAIXES AL PS / Per altra banda, Naudi va rebutjar fer qualsevol tipus de valoració sobre les disputes publicades del PS encampadà entre Olga Areny i Miquel Alís. El president del PS es va negar a entrar en el que ell considera «un debat de personalitats». Però sobre les possibles demandes o queixes, Naudi va assegurar que no li consta que hagin entrat al partit «queixes o demandes d'empara ni formals ni de conversa», per part d'Areny. Tot i això, Naudi va confirmar que Areny sí que va presentar la baixa del partit passades les darreres eleccions.

Areny és una de les quatre baixes que s'han donat després de les darreres eleccions municipals, tot i això Naudi també va confirmar que s'han donat el mateix nombre d'altes. El president del partit va remarcar que després de l'alt nombre de baixes que es van produir el passat estiu, «ara la cosa s'ha estabilitzat». En aquest sentit la primera secretària del PS va destacar l'alta presència d'independents que formen part dels comitès parroquials del PS i els va qualificar com un «valor important» en el partit i com a futurs i potencials militants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT