PUBLICITAT

Vives apel·la als cònsols a que evitin duplicitats i optimitzin recursos

  • El copríncep anima als mandataris a potenciar «la proximitat ciutadana»
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Els cònsols aplaudeixen al copríncep, un cop finalitzat el discurs, ahir al Palau Episcopal Foto: EL PERIÒDIC

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va convocar ahir als 14 cònsols electes al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell, per donar-los la benvinguda i desitjar-los encerts en aquest mandat. En un discurs previ a la trobada més informal, Vives va demanar als cònsols un reforç en la tasca d'«optimització dels recursos» per a la prestació de serveis públics, així com a treballar per evitar «duplicitats innecessàries, mancades de racionalitat». El copríncep va exposar que la racionalització és el camí per a poder prestar uns serveis públics «de forma adequada», pensant en les persones que més ho necessiten.

Els tretze cònsols (hi faltava el cònsol menor d'Escaldes, Marc Calvet), van «prendre bona nota» de les peticions de responsabilitat de Vives, segons va informar el mandatari de Canillo, Josep Mandicó, minuts després de la trobada. «No són moments fàcils, per això és molt important la col·laboració entre els comuns i també amb el Govern», va manifestar, en relació al treball per evitar duplicitats.

Proximitat ciutadana / El copríncep va defensar la tasca «insubstituïble dels comuns» pel que fa a la «proximitat amb els ciutadans» per conèixer i intentar solucionar les seves «necessitats, demandes i problemes». Tot per a la «recerca del bé comú» i per «operar de la forma més immediata i personalitzada» enfront dels ciutadans.

A l'inici del seu discurs, Vives va fer un repàs històric del Principat, per fer entendre la importància que han tingut els cònsols dins el poder executiu. «Malgrat vosaltres ser molt joves, formeu part de la institució més antiga del país», va informar-los, recordant que els comuns com a gestors de les parròquies van ser els primers òrgans de govern d'andorra i la matriu del Consell General de les Valls. Una força que va quedar plenament palesa a la Constitució andorrana del 1993 i que suposava una «mutació en el rang institucional i competencial dels comuns». En aquest marc, més basat en el treball amb el ciutadà, el copríncep episcopal va demanar als nous càrrecs electes que treballessin amb unitat dins dels consistoris, i aquesta també ha de partir de fer-ho conjuntament «amb les minories».

Posteriorment al discurs, Vives i els cònsols van fer-se una gran foto de família i van realitzar un petit aperitiu per parlar d'aspectes més distesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT