PUBLICITAT

El CAA argumenta que la llei limita les competències

  • Lluís Rodríguez assegura que en alguns casos no poden actuar
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rodríguez, president del CAA. Foto: EL PERIÒDIC

Els membres del Consell Andorrà de l'Audiovisual van defensar ahir la seva postura enfront les recents declaracions fetes pels presidents dels grups parlamentaris sobre el funcionament d'aquest organisme. Tal com va indicar ahir el president del CAA, Lluís Rodríguez, el 2007 es va presentar una proposta de projecte de llei per poder ampliar les funcions de l'ens, però aquesta encara no ha estat contemplada. És per aquest motiu que els membres del CAA tenen «molt limitades» les seves funcions. De fet, Rodríguez va assegurar que en molts casos volen actuar i no ho poden fer perquè la llei els limita.

La Junta de Presidents del Consell General va tractar, dimarts passat, entre altres qüestions, la renovació dels càrrecs del Consell Andorrà de l'Audiovisual. Amb aquest motiu, el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va criticar l'actuació de l'ens amb un «silenci sepulcral respecte a la situació de Ràdio i Televisió d'Andorra», i va afirmar que és un organisme on l'única funció és «atribuir unes quantioses retribucions als seus membres», informa l'ANA.

En referència a aquestes declaracions, els membres del CAA han defensat la seva situació mitjançant un comunicat de premsa on recorden la llei que els regeix i destaquen que ells ja van presentar un projecte de modificació de la llei del CAA al 2007 per ampliar les seves funcions, i que aquesta va tornar a ser presentada a la Sindicatura el 30 de maig del 2011. Segons indica el president de l'ens, Lluís Rodríguez, mai s'ha arribat a treballar aquest text perquè «sempre ens han dit que hi havia coses més prioritàries per al país». Per aquest motiu, els membres de l'ens defensen que si no actuen en certs àmbits és perquè la llei no els ho permet. De fet, Rodríguez assegura que en alguns casos tenen incertesa perquè els agradaria actuar i no ho poden fer.

Amb el projecte de llei que van presentar, Rodríguez indica que se'ls atorgaria més competències i els permetria aportar solucions a la difícil situació tant de la Ràdio i Televisió d'Andorra com dels mitjans de comunicació en general.

D'altra banda, Rodríguez apunta que «la part positiva» de les declaracions de Bartumeu, i del president del Grup Parlamentari Demòcrata, que també va indicar que cal una revisió de les funcions de l'ens, és que «potser ajudarà a agilitzar les modificacions que s'han de fer».

Substitució / Dels cinc membres que formen actualment el Consell Andorrà de l'Audiovisual ja n'hi ha quatre, segons Rodríguez, que estan en funcions, i n'hi ha un altre que encara està dins el seu mandat perquè va entrar més tard.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT