PUBLICITAT

Més a prop del títol

  • Cop sobre la taula de Despres, que guanya la onzena etapa del Dakar i treu més de dos minuts a Coma
EL PERIÒDIC
AREQUIPA

Periodic
Cyril Despres travessa amb la KTM una pujada amb terreny pedregós en l'etapa d'ahir entre les localitats peruanes d'Arica i Arequipa Foto: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Dir que Cyril Despres té mig títol al sarró vist tot el que ha passat en aquest Dakar 2012 apassionant en la categoria de motos seria mig agosarat però hi ha una connotació, un petit –o millor dit gran– detall que concedeix molts números al pilot d'Arinsal d'adjudicar-se el que seria el seu quart títol en el millor ral·li del món. Joan Pedrero, pilot de KTM i motxiller de Marc Coma, es va retirar en la desena etapa i ahir potser va notar la primera conseqüència: Despres va guanyar l'etapa –la quarta en aquesta edició– i va treure al corredor català 2min 1s que sumats als 21 segons que ja li treia en la general es tradueix en 2min 22s.

Evidentment pot passar qualsevol cosa en les tres jornades que falten per arribar a Lima però que a Coma li falti la seva mà dreta és un problema més contra el qual haurà de lluitar i que li complicarà més l'objectiu de superar el seu gran rival per al títol. Despres va anar per davant d'ell en tota l'etapa d'ahir entre Arica i Arequipa, amb 534 quilòmetres cronometrats ja en terres del Perú, amb alternança entre el fora de pista i les zones tallades per rius i en una etapa en la qual no estava permès l'ajut dels mecànics. Ja en el primer punt de control l'avantatge era d'1min 47s i Despres es va dedicar a mantenir la renda fins l'arribada.

«TINC ALGÚ DAVANT QUE VA ‘A TOPE'» / Coma no va amagar que guanyar ell és una empresa complicada, però ja avisa que no regalarà res: «Avui [per ahir] el terreny era molt variat amb terra, sorra, pedra... era previsible que Cyril em treies temps però ho intentaré tot fins el final, em queden tres dies per donar-ho tot. Això sí, és difícil definir una estratègia quan tinc algú davant que va a tope», va indicar el català.

GORDON, EXPULSAT / En cotxes destaca l'exclusió del nord-americà Robby Gordon, segons la direcció de carrera «per disconformitat tècnica» amb el seu Hummer. El pilot, tercer en la general, ha apel·lat a la Federació Francesa d'Automobilisme i continuarà en carrera mentre es resol el cas.

Ahir, en una etapa amb 478 km. per als cotxes, el més ràpid va ser Stephane Peterhansel i d'aquesta manera el francès, líder, amplia diferències en la general per situar-se a 22min 49 sobre el segon, el català Nani Roma, que en la onzena etapa també va ser segon. Gordon, que va tenir nombrosos problemes, era el 25è al pas pel cinquè punt de control però si no havia viscut cap incidència més hauria mantingut el tercer lloc provisional del podi ja que el quart, De Villiers, el tenia a més de 40 minuts.

Respecte als pilots francesos residents al Principat Bernard Errandonea havia superat al tancament d'aquesta l'edició en cinquè punt de control –dels vuit que hi havien abans de la meta– com a 18è classificat i per davant de l'anteriorment citat Gordon mentre que Isabelle Patissier, més endarrerida, era la 28a en el quart control.

Avui, segona etapa en terres peruanes amb 245 quilòmetres d'especial plena de dunes entre Arequipa i Nasca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT