PUBLICITAT

Els socialdemòcrates volen saber a quantes persones afectarà la contenció de la despesa pública

  • Consideren que la memòria econòmica elaborada pel Govern és "extremadament escueta" i només presenta grans xifres globals
12012012_david rios
El conseller socialdemòcrata David Rios. Foto: ANA
El grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura una demanda d'informació per saber a quantes persones afectarà l'aplicació del projecte de llei de contenció de la despesa pública. Els socialdemòcrates consideren que la memòria econòmica elaborada pel Govern és "extremadament escueta" i només presenta grans xifres globals sobre "els presumptes estalvis" que comportarà l'aprovació de la llei.
La demanda d'informació sol·licita el desglossament dels impactes de l'aplicació de la llei per als cossos de l'Administració General, i per cada una de les entitats parapúbliques o de dret públic, societats públiques o organismes autònoms. Així mateix, els socialdemòcrates volen saber el nombre de persones afectades per la reducció de retribucions, així com els afectats per la suspensió d’un complement d’antiguitat o un trienni. Finalment, també sol·liciten el número de persones afectades per l’aplicació de la jubilació forçosa.

Aquest projecte de llei es va admetre a tràmit el dimarts 10 de gener  amb la consideració de tramitació per la via d’urgència i amb el vot en contra del secretari de la Sindicatura del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ja que considera que la via d’urgència s’ha d’utilitzar únicament en casos excepcionals i que requereixin una intervenció immediata del Consell General.

En aquest sentit, el comunicat enviat pels socialdemòcrates recorda que el cap de Govern havia anunciat aquestes mesures el 19 de setembre mentre que va entrar el projecte de llei al Consell General el 30 de desembre. Per aquest motiu, lamenten que "ja comença a ser habitual que la urgència únicament es vulgui aplicar al Consell General mentre el Govern treballa a un ritme d’extrema tranquil·litat".

D’altra banda, els socialdemòcrates afegeixen que "la urgència en la tramitació no deu ser tant necessària ja que la majoria va determinar que el període de presentació d’esmenes es reduís a catorze dies (un dia menys del que determina el reglament per la tramitació ordinària)".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT