PUBLICITAT

Vives anima als cònsols a treballar pels ciutadans optimitzant recursos

  • El copríncep demana que s'evitin duplicitats davant la situació de crisi
12012012_consols
Vives amb els cònsols majors i menors de les parròquies andorranes que inicen un nou mandat. Foto: TONY LARA
El copríncep episcopal Joan-Enric Vives ha rebut aquest dijous els cònsols de les set parròquies d'Andorra per desitjar-los tot l'encert en el nou mandat que enceten. Vives ha destacat la importància de les parròquies i dels comuns, com la institució més antiga del Principat i ha demanat als cònsols que treballin de forma propera als ciutadans, optimitzin els recursos per a la prestació de serveis i evitin duplicitats davant la situació de crisi.
Els cònsols de Sant Julià, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, la Massana, Encamp, Ordino i Canillo han estat rebuts aquest dijous al matí pel copríncep episcopal i arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives. Com és habitual al principi de cada mandat, el copríncep ha mantingut una trobada amb els elegits per gestionar els set comuns i ha aprofitat per transmetre'ls un missatge d'ànim però també de responsabilitat.

D'una banda, Vives ha destacat la importància dels comuns no només com a institució més antiga del Principat sinó també per la seva proximitat amb els ciutadans. Segons el copríncep, els governs locals han de desenvolupar la seva tasca d'acord amb el principi de subsidiarietat, "de manera que operi de la forma més immediata i personalitzada enfront dels ciutadans".

De l'altra, ha instat als cònsols a col·laborar amb el Govern en la prestació de serveis públics, ajustant-se a les necessitats dels andorrans però també evitant duplicitats entre els organismes, amb l'objectiu d'optimitzar recursos i gestionar de forma adequada els comptes públics.

Davant d'aquestes indicacions del copríncep, els representants de les set parròquies han pres "bona nota", segons ha indicat el portaveu dels cònsols i cònsol de Canillo, Josep Mandicó. "Veu el problema i el que hem de fer és això" davant la situació de crisi actual, ha dit.

L'acte ha finalitzat amb una gran foto de família amb el copríncep, Joan-Enric Vives i els tretze cònsols (ja que no ha pogut assistir a la trobada el cònsol menor d'Escaldes, Marc Calvet). Vives els ha acomiadat desitjant-los molts encerts i animant-los a treballar pel bé de la parròquia i del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT