PUBLICITAT

La temporada d'hivern fa disminuir el nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació

  • També han davallat el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària
12012012_ocupacio
El Servei d'Ocupació.
El nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació ha disminuït en 75 persones al desembre, situant-se en les 779 sol·licituds. Així ho ha posat de relleu aquest dijous el Departament d'Estadística, que apunta la feina que genera la temporada d'hivern com una de les causes d'aquesta disminució. D'altra banda, també han davallat el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària, que ha notat un descens de 20 persones, passant de les 94 que se'n beneficiaven al novembre, a les 74 del desembre.
Text: El mes de desembre ha registrat 779 demandants d’alta al Servei d'Ocupació, dels quals 611 en recerca d’una feina. Segons Estadística, el nombre de persones que busca feina continua sent molt alt amb una tendència anyal del 25,3%. De la mateixa manera, el nombre de demandants buscant una millora laboral també continua creixent, encara que amb menor mesura amb un 5,2% de tendència anyal. En canvi, el nombre d’ofertes ha disminuït lleugerament, amb una tendència anyal negativa del -24,7%.

El grup que registra un nombre més alt de persones que busquen feina és el dels treballadors no qualificats, amb 130 demandes, seguit del dels artesans i treballadors qualificats de la indústria i la construcció, amb 112 sol·licituds, i del grup de treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, amb 108 demandes.

Pel que fa a l'edat, la franja que va dels 40 als 59 anys, amb un 47,5%, continua sent la que registra un nombre més alt de persones en recerca de feina, seguida dels que se situen entre els 26 i els 39 anys, amb un 26%. Per gènere, continuen sent els homes (66,8%) els que majoritàriament busquen feina.

Respecte a la nacionalitat, són els espanyols, amb un 35,4%, els que encapçalen la recerca de feina, seguits dels andorrans, amb un 28,6%, i els portuguesos, amb un 22,1%.

El balanç del 2011, segons Estadística, observa que el nombre mitjà de demandants en millora es redueix cada any més, mentre que el nombre de demandants en recerca creix, particularment entre el 2008 i el 2009. En relació a l’any passat el nombre mitjà de demandants en millora i en recerca augmenta en un 7,2% i un 25,3%, respectivament. En aquest sentit, destaquen que el nombre de llocs oferts a final de mes baixa aquests dos últims anys malgrat l’augment del nombre d’inscripcions. Això s’explica, segons el Departament d'Estadística, per l’augment del nombre de contractacions: una majoria de les ofertes noves es tanquen abans que s’acabi el mes.

D'altra banda, les dades d'Estadística posen de relleu que el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària s'ha situat en 74 persones al desembre, suposant una disminució de vint persones respecte al mes anterior. Per edats, continua sent la franja que va dels 40 als 59 anys, amb gairebé un 60%, la que registra un major nombre de beneficiaris. I també continuen sent els homes els que majoritàriament es beneficien d'aquesta ajuda. Respecte a la nacionalitat, són els espanyols els que encapçalen la llista seguits de prop per la comunitat portuguesa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT