PUBLICITAT

El Govern retira un medicament contra l'insomni

  • El Mépronizine pot augmentar les reaccions adverses i risc de sobredosi
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una caixa de Mépronizine Foto: EL PERIÒDIC

El Govern d'Andorra va aprovar ahir la retirada del mercat del medicament Mépronizine, un producte indicat en pacients que pateixen trastorns greus de la son, concretament en els casos d'insomni ocasional o transitori. El medicament pot provocar un augment de les reaccions adverses, així com un baix compliment del tractament i risc de sobredosi involuntària, segons va informar l'Executiu en un comunicat.

Davant d'una nova avaluació de les dades de seguretat i eficàcia del medicament Mépronizine, realitzada per l'Agència Francesa de Seguretat Sanitària dels Productes de Salut (AFSSAPS), s'ha trobat una relació benefici-risc que és desfavorable.

l'AFSSAPS ha demostrat que aquest producte conté principis actius que exposen al pacient a un augment de reaccions adverses i permeten el baix compliment del tractament. A més, comporten un risc de sobredosi involuntària en els seus consumidors.

Per aquest motiu, l'Àrea de Recursos Sanitaris insta a les persones que estiguin en tractament amb aquest medicament a consultar el seu metge per tal de fer-los un canvi de medicació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT