PUBLICITAT

Areny diu que Alís és un «dictador» i l'acusa de malgastar les finances

  • L'excònsol lamenta «una paraula molt forta» i assegura que no li retreu la seva marxa del PS
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Alís, Areny i Jaume Bartumeu, en una reunió del PS del 2005 Foto: EL PERIÒDIC

Unes declaracions de l'excònsol Miquel Alís efectuades dimarts a RNA han estat el detonant que ha impulsat a l'exconsellera de Cultura i Social del Comú, Olga Areny, a fer pública la seva crítica a la gestió efectuada per l'excònsol durant el mandat. En una carta adreçada als mitjans de comunicació, Areny va definir Alís com un «dictador», i va acusar-lo de malgestionar els fons econòmics comunals, «en viatges costosos i inútils», que l'únic que feien era «llançar els diners en vacances per una colla de consellers».

Alís, en una entrevista a la ràdio pública, va informar de la baixa d'Areny del PS, un fet que no va agradar a l'exconsellera. Segons Areny, «és una decisió que m'afecta a mi i al partit, a ningú més», i va criticar que Alís «ho fes públic sense que ningú li ho demanés». Els motius de donar-ho a conèixer, va assegurar l'exconsellera, és «perquè no m'ho perdona».

A l'escrit, Areny va exposar en diverses ocasions que l'exmandatari encampadà era una persona que no escoltava, que era prepotent i que no se li podia portar la contrària: «Penso que un cònsol ha de ser un líder, el que vaig conèixer al primer mandat, no un dictador que no ha sabut parar certes situacions que ell mateix veia».

La que va ser encarregada dels aspectes culturals i socials de la parròquia va assegurar que les eleccions del 4-D són una mostra de la mala gestió, ja que Encamp «ha votat en contra del senyor Alís». En paraules d'Areny, «la majoria del poble respira tranquil·la pensant que ja no està a Casa Comuna».

la resposta d'alís / L'excònsol, que no estava al corrent de la carta enviada per Areny, va lamentar les «greus acusacions», en especial el ser titllat de dictador. «No deu conèixer bé la definició, és una paraula molt forta i s'ha passat, hauria d'anar endarrere en la història», va manifestar. Alís va negar cap actuació d'aquestes característiques i va emplaçar l'exconsellera a que ho preguntés tant a la resta de consellers com a l'oposició.

L'excònsol va assegurar que se sentia molt dolgut amb tota la situació i va informar que ell en cap cas va ser el delator de la baixa del PS d'Areny, sinó que únicament va corroborar el que li van dir els propis periodistes que li feien l'entrevista. En qualsevol cas, «no li retrec la seva baixa, és lliure de fer el que vulgui», va manifestar, justificant que ell té molt bona relació amb d'altres persones que també s'han donat de baixa del Partit Socialdemòcrata els darrers mesos.

El que queda clar és que la relació entre les dues parts ja feia temps que no era bona. «En vàries ocasions vaig intentar explicar-li que la ciutadania criticava certes acusacions i ell sempre feia cas omís», va assegurar l'exconsellera de Cultura, que va lamentar que es gastessin els diners en viatges «inútils» i a la vegada s'apugessin els preus de les llars d'infants. Alís, per la seva part, va definir Areny com una persona «treballadora, però que alguna vegada havia tingut dificultats amb els seus superiors».

«MENYSPREU» A LA CULTURA / En el seu escrit, Areny va lamentar «la profunda indiferència i menyspreu que el Cònsol ha mostrat durant aquest mandat envers els actes culturals». Un menyspreu que es demostra en el fet que va assistir sola al «80%» dels actes de cultura.

Davant aquestes acusacions, l'exmandatari encampadà va defensar que Areny havia assistit a actes sola igual que també ho havien fet els consellers de Turisme o de Medi Ambient, entre d'altres. «Jo he assistit als actes de cultura quan podia, igual que el cònsol menor», va assegurar. A més a més, l'excònsol va defensar «l'autonomia» que havia donat a tots els seus consellers, i com a exemple, va posar el fet que els cònsols no estiguessin presents a les Comissions. «La deuen moure d'altres coses», va concloure, per justificar les dures crítiques d'Areny. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT