PUBLICITAT

Les estacions diuen que estan adaptades als russos

  • L'alta velocitat, una de les possibles causes dels accidents
EL PERIÒDIC
PAS DE LA CASA

Periodic
Esquiadors a les pistes de Grandvalira. Foto: EL PERIÒDIC

Que els russos són un client molt preuat pel seu alt poder adquisitiu no és cap secret. Per aquest motiu, les estacions han fet el possible per adaptar-se i donar el màxim d'informació possible al nou turista. Segons va informar ahir Grandvalira, la majoria d'esquiadors russos que vénen al Principat ho fan en grups que habitualment inclouen un guia, amb un nivell òptim d'esquí, que els hi ensenya les pistes i el funcionament de l'estació. En cas que no tinguin professor d'esquí, Granvalira compta amb professors que parlen rus per poder atendre aquests clients. A més, l'estació també ha iniciat a senyalitzar en rus algunes de les pistes.

Pel que fa al control dels esquiadors, per si estan cometen alguna negligència, imprudència, o estan en un estat físic que no els permet esquiar, existeix el control dels pisters i també la unitat de muntanya de la policia.

Així doncs, ¿que passa amb els russos? En tres dies tres esquiadores russes han patit accidents greus, en un dels casos mortal, i ahir al migdia un nen rus de 12 anys va ser evacuat amb helicòpter a Grau Roig després de patir una caiguda que li va provocar una fractura a la cama, res greu segons va informar el metge de guàrdia.

Una de les possibles causes dels accidents és «la poca consciència respecte a la velocitat» que assoleixen alguns esquiadors russos, segons va explicar Grandvalira, ja que sovint és dóna la situació en la qual els pisters els han d'avisar que la velocitat no és l'adequada. Sembla, doncs, que el turista rus és «poc conscient que esquiar és un esport de risc», el seu nivell acostuma a ser baix i sovint no l'adequat per a les pistes a les quals van.

Els últims accidents / L'estat de l'esquiadora russa accidentada aquest dimarts a les pistes de Grandvalira era ahir «estable amb ventilació mecànica» a l'Hospital General de Catalunya, segons va informar l'ANA. Després de ser traslladada des de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell amb un traumatisme cranioencefàlic greu i una fractura a la clavícula, la dona d'uns trenta anys, ahir restava a l'UCI on se li seguien practicant proves per determinar l'abast de les seves lesions, segons van informar des del centre català. Ahir es va practicar l'autòpsia a la turista russa de 42 anys que va morir el dimarts en topar amb un canó a les pistes d'Arcalís. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT