PUBLICITAT

A l'hotel-iglú, només beguda... i sense gel!

  • La manca de neu complica la construcció de les habitacions i, de moment, només s'ha pogut habilitar la zona del bar
EL PERIÒDIC
ESCALDES - ENGORDANY

Periodic
L'hotel-iglú en construcció. Foto: ANA/ M.T.

La poca neu també ha deixat a l'estacada a tots aquells que aquets any volien viure l'experiència esquimal. La gent que havia planejat dormir entre parets de gel a l'hotel-iglú que Grandvalira, que des de fa quatre anys s'habilita al sector Grau Roig, hauran d'esperar millors temporades.

La poca quantitat de neu ha obligat a l'estació a retardar la construcció de les habitacions de l'hotel-iglú, que, segons fonts de l'estació, inicialment aquesta temporada només n'havia de tenir cinc. L'objectiu de la reducció de era donar-li més exclusivitat, però de moment, l'únic que s'hi podrà fer és anar al bar. Aquesta ha estat la única zona que s'ha pogut construir, la resta de l'estructura està aturada a l'espera que es produeixin noves nevades abans del 20 de gener, data prevista per a la inauguració, segons va informar l'ANA.

De moment, les reserves que ja tenia l'hotel-iglú s'han derivat a l'Hotel Grau Roig, amb el qual aquesta temporada s'havia arribat a un acord per complementar l'oferta de l'iglú.

Tot i que durant els darrers dies s'ha pogut veure com es construïen diverses estructures de l'iglú, de moment aquest any l'equipament no disposa d'habitacions, ja que Grandvalira ha decidit prioritzar la producció de neu per reforçar les pistes, força malmeses després de l'episodi de vent de la setmana passada.

De totes maneres, si les previsions que apunten neu per a dilluns vinent es compleixen, o es pot produir suficient neu artificial amb la baixada de les temperatures prevista per al cap de setmana, l'estació no descarta construir una o dues habitacions abans del dia 20 de gener, que és la data límit fixada per inaugurar l'equipament.

Si no és possible, aquesta temporada l'iglú tindrà unes dimensions més reduïdes i només oferirà servei de bar i de restaurant, reforçat pel punt de restauració Coma III, situat al costat de la construcció.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT