PUBLICITAT

Despres aguanta líder però Coma ja està a 21 segons

  • Barreda guanya la desena etapa d'un Dakar 2012 trepidant en motos
EL PERIÒDIC
ARICA

Periodic
Despres en una via ràpida de sorra a l'etapa d'ahir d'Iquique a Arica Foto: MARCELO MARAGNI / RED BULL CONTENT POOL

El Dakar 2012 està arribant a la seva fi d'una manera que fa anys que no es recorda en la categoria de motos. Cyril Despres i Marc Coma estan a anys llum de la resta de pilots i si tot segueix el seu curs normal un d'ells dos trencarà l'empat a tres títols que sumen cadascú en el ral·li més prestigiós del món.

De tota manera la igualtat entre ells és tal que després de la desena etapa disputada ahir i a falta de quatre per arribar a la meta, ubicada a Lima, la capital de Perú, la diferència entre ells dos és de 21 segons. Una misèria, si tenim en compte la quantitat de quilòmetres que acumulen amb deu dies de competició que porten. Cyril Despres és, però, qui té encara la paella pel mànec. Ahir va aguantar un lideratge que en els darrers dies l'anaven alternant, tot i que Coma, que estava a dos minuts i mig, va acabar per davant d'ell en l'etapa entre Iquique i Arica, amb 377 quilòmetres d'especial, i s'ha posat més a tir que mai.

Tots dos van començar la jornada d'ahir amb una penalització de 15 minuts que no hauria d'afectar a efectes pràctics en la classificació perquè tenen el tercer classificats a tres quarts d'hora. I com és habitual van mantenir un mà a mà fins el final, tot i que aquesta vegada amb un convidat especial, el català Joan Barreda, que els va sorprendre i va adjudicar-se l'etapa. La clau va estar en què Despres i Coma van equivocar-se de camí cap al quilòmetre 161. Allà els van passar Rodrigues i Barreda, però va ser el català l'únic capaç d'evitar que els dos superhomes l'avancessin.

En la categoria de cotxes hi han canvis. Nani Roma, que arriba amb força a la recta final del Dakar. va fer l'escratx de nou i ha pujat al segon lloc de la general tot i que encara està a 19min 5s del líder, Stephane Peterhansel, qui ahir va ser segon. Robby Gordon, el gran perjudicat, baixa al tercer lloc a 19min 51s del francès.

Pel que fa als dos residents, Bernard Errandonea continua millorant posicions. Ahir va estar excel·lent i va obtenir una 14a posició que el permet situar-se en el top-15 de la general. Isabelle Patissier, que semblava tenir problemes, no havia arribat a meta al tancament de l'edició i l'última referència d'ella es trobava a mitja cursa, on era 26a. Demà onzena etapa d'Arica a Arequipa, amb uns 500 km. cronometrats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT