PUBLICITAT

Mor una esquiadora russa en topar amb un canó a Arcalís

  • Aquesta ja és la segona víctima de la temporada a l'estació, que suma cinc morts des de l'any 2004
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Pista de La Balma, a Arcalís, on es va produir l'accident mortal ahir. Foto: EL PERIÒDIC

Els accidents mortals a les pistes d'Arcalís estan marcant un inici negre de la temporada d'esquí. Ahir al migdia una esquiadora russa de 42 anys va morir en topar contra un canó de neu.

Segons va informar Vallnord mitjançant un comunicat de premsa, l'accident mortal va tenir lloc a quarts de 12 a la pista La Balma, catalogada com a nivell vermell. La policia va informar que la dona estava esquiant quan va perdre el control i es va colpejar amb el canó.

Com a conseqüència de les lesions sofertes en l'accident, l'esquiadora va resultar ferida molt greu, tant que els pisters socorristes, un cop arribats al lloc dels fets, van haver de requerir la presència del metge, que es va desplaçar «d'immediat» al punt de l'accident, segons va informar Vallnord. Malauradament, les maniobres de reanimació per part del personal no van poder fer res per la seva vida i va ser el Batlle qui va certificar la mort de l'esquiadora.

El Cos de Policia va desplaçar efectius de la Unitat Especial d'Intervenció adscrits a l'Àrea de Seguretat Pública per realitzar les constatacions sobre el lloc, i va iniciar una investigació per determinar les causes i circumstàncies de l'accident. El cos de la dona va ser traslladat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell per practicar-li l'autòpsia per ordre judicial.

Fonts properes al cas van explicar que la dona russa es trobava al Principat de vacances amb la seva família. Des de Vallnord van lamentar «profundament aquest tràgic accident» al mateix temps que van voler transmetre el condol als familiars i amics de la víctima.

Aquest accident arriba tan sols dues setmanes després de la mort del paralímpic andorrà Xavier Barios, també com a conseqüència d'una topada contra un canó de neu a Arcalís, quan es trobava esquiant a la pista de la Portella del Mig.

UNA ALTRA FERIDA GREU / La jornada d'ahir encara es va saldar amb un altre accident greu a les pistes del Principat, en aquest cas dins del domini de Grandvalira. Es tracta d'una esquiadora també de nacionalitat russa, d'uns trenta anys, que va patir una caiguda al matí mentre practicava aquest esport, segons informava l'ANA.

En un primer moment, la dona va ser traslladada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on se li va diagnosticar un traumatisme cranioencefàlic greu, motiu pel qual va quedar ingressada. A la tarda, però, i a causa de la gravetat de les ferides, la turista va haver de ser traslladada en helicòpter fins a l'Hospital General de Catalunya, tal com va informar amb posterioritat el cap de guàrdia del centre hospitalari andorrà

Els esquiadors russos / Cada vegada són més els turistes de procedència russa els que vénen al Principat durant la temporada d'hivern, i la intenció es que en vinguin cada vegada més, segons van explicar dilluns tant el ministre de Turisme, Francesc Camp, com el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku; i és que els russos són un perfil de consumidor alt, que, segons va informar aquest rotatiu, representen el 50% de la facturació d'alguns comerços.

Ara bé, la notícia dels dos accidents d'ahir, juntament amb el de l'esquiadora russa de 57 anys, que va xocar contra un arbre dissabte passat a Grandvalira i que actualment es troba a la UCI de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, suposen un inici negre de la temporada.

Encara es desconeixen les causes dels accidents que s'estan produint de forma consecutiva aquest inici de temporada. Poden ser simples coincidències, pot ser el mal temps, les condicions de les pistes, la seguretat o bé el nivell dels esquiadors o les imprudències que puguin cometre. Sigui el que sigui, conèixer-ne les causes és bàsic per augmentar la prevenció i evitar que hi hagi més accidents aquesta temporada d'esquí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT