PUBLICITAT

Les competències i les transferències, la prioritat dels nous cònsols

  • Totes les corporacions rebaixaran la partida dels salaris dels consellers
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Els cònsols, instants abans d'iniciar la roda de premsa, ahir Foto: ANA / M.T.

Els 14 cònsols que encapçalen els consistoris d'aquest nou mandat van celebrar ahir la seva primera reunió de cònsols. La sessió d'ahir va ser una primera presa de contacte, tot i que ja van establir-se les línies mestres pels propers quatre anys. Aquestes tenen dos noms propis, la modificació de la Llei qualificada de delimitació de competències i la Llei qualificada de transferències als comuns. Així ho va exposar Josep Mandicó, cònsol de Canillo, la parròquia on es va celebrar la primera trobada.

Tant Mandicó com el cònsol menor d'Encamp, Jordi Mas, van manifestar que aquest treball ja s'havia encetat amb els anteriors cònsols i «s'aprofitarà la feina feta», però que és ara quan s'han d'agafar «posicions» concretes i definides per acabar de concretar quins canvis es volen dur a terme.

De moment no hi ha un timing d'actuacions tot i que el cònsol de Canillo va assegurar que s'haurà de fer amb celeritat perquè «no podem estar quatre anys per aprovar els canvis». És per aquest motiu que la propera reunió de cònsols serà «monotemàtica» per parlar aquests temes. Paral·lelament, ja s'han concretat reunions pels propers dies amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, el d'Economia, Jordi Alcobé, i el de Turisme, Francesc Camp.

Rebaixa de sous a tots els comuns / D'altra banda, el que dilluns aprovaven les corporacions d'Andorra la Vella i Canillo (i ahir s'hi va sumar Escaldes) en relació als sous dels consellers i mandataris, es farà extensiu a totes. Tots els cònsols van aprovar l'aplicació aquest 2012 d'una rebaixa de la partida que es destina a les retribucions dels càrrecs electes, com a mesura per reduir la despesa generada anualment al Comú.

Mandicó va informar que no s'ha definit cap xifra concreta, sinó que serà cada Comú el que haurà definir quina serà la rebaixa salarial, «l'important és que s'abaixi», va justificar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT