PUBLICITAT

Marín estarà present a totes les comissions permanents

  • Escaldes segueix l'exemple de la capital i Canillo, i rebaixarà un 20% els sous dels consellers
EL PERIPODIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marín i Calvet, al primer consell de Comú Foto: EL PERIÒDIC

La cònsol d'Escaldes, Trini Marín, serà part activa de la totalitat de les temàtiques i discussions tractades al Comú. Ho demostra el fet que integrarà les vuit comissions permanents, les quals van ser aprovades ahir durant el primer Consell d'aquest nou mandat.

En total, seran vuit les comissions que definiran la corporació: Urbanisme; Finances i Aparcaments; Cultura i Circulació; Serveis i Informàtica; Medi Ambient i Gent Gran; Turisme i Administració; Recursos Humans; Compres i Manteniment; Esports; i Infància i Joventut. El cònsol menor, Marc Calvet, presidirà la d'Urbanisme i juntament amb Marín i el conseller de la minoria, Aleix Mañosas, seran els representants comunals al Consell d'Administració de SEMTEE.

També va quedar definida la composició de la Junta de Govern, en la qual no ha estat convidada l'oposició. Un fet que no va agradar a la minoria socialdemòcrata, que va votar en contra del punt per criticar aquesta absència. Cèlia Vendrell va lamentar que no se'ls hagués «donat ni la oportunitat de participar-hi». Es dóna el cas que un dia abans, a Andorra la Vella, van ser els socialdemòcrates els que van rebutjar formar part de la Junta de Govern malgrat la proposició de la cònsol, Rosa Ferrer.

Rebaixa de salaris / Igual que va acordar un dia abans la capital i Canillo, i tal i com es va acordar en reunió de cònsols, Escaldes aplicarà per aquest 2012 una rebaixa de la partida de salaris destinada als càrrecs electes. Tot i que encara s'ha de definir quina serà la rebaixa i a qui afectarà, serà «d'entre un 18 i un 20%» respecte al 2011, va manifestar Marín.

La modificació constarà al pressupost escaldenc, que serà aprovat a final d'aquest mes. La cònsol va assegurar que serà de contenció i que es faran «poques inversions, o gairebé res».

En relació a aquest nou mandat, Marín va assegurar que treballaran per mantenir la «posició capdavantera» que ha tingut Escaldes els darrers anys, potenciant l'àrea social per tal de seguir atenent a les persones més desfavorides.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT