PUBLICITAT

Ara li toca a Despres

  • El pilot d'Arinsal torna a recuperar el lideratge en un Dakar enlluernat pels dos favorits al títol en motos
EL PERIÒDIC
IQUIQUE

Periodic
Despres creua una de les zones famoses de ?fesh fesh' ?trams de sorra que provoquen enfonsament? en l'etapa d'ahir entre Antofagasta i Iquique Foto: DAKAR.COM

El Dakar 2012 està arribant a tal grau d'imprevisibilitat en la categoria de motos que està sent emocionant com mai. La batalla –aquesta vegada a les idíl·liques pistes sudamericanes– entre Cyril Despres i Marc Coma està sent la salsa del ral·li més prestigiós del món i ahir de nou es van produir canvis a la general. El que va toca la glòria aquesta vegada va ser el pilot d'Arinsal, que va guanyar la novena etapa entre Antofagasta i Iquique –la més llarga d'aquesta edició, al final amb 606 quilòmetres cronometrats i no 556– amb un avantatge de 3min 54s sobre Marc Coma que permeten el resident andorrà recuperar el lideratge amb un marge d'12min 28s sobre el català i company d'equip de KTM. Com va dir Coma «iniciem la part decisiva» i qualsevol errada serà la sentència, però de moment tots dos es mantenen en un puny. A més tots dos estrenaven motor en aquesta jornada, per tant la igualtat de condicions és total.

«TENIA DUBTES...» / El revès que va rebre Despres en l'etapa de dilluns, en la qual va patir una caiguda aparatosa a l'inici d'etapa en el terreny fangós i va acabar cedint els vuit minuts d'avantatge per passar a ser segon a minut i mig, no han impedit el pilot d'Arinsal insistir en la lluita pel títol tot i que ahir va admetre després de l'etapa: «Tenia dubtes, necessitava moviment de nou. No és fàcil mantenir el cap fred...». Però s'ha refet de tot allò fins al punt de guanyar ahir i recuperar el primer lloc: «M'agraden els reptes i he sortit a lluitar per anar guanyant segon a segon. La competició està roent però jo estic preparat per a la batalla, buscaré energia fins el fons del meu cos», va assgurar.

EL GUANYADOR EN COTXES ES RETIRA / El pilot de Qatar Nasser al-Attiyah, defensor del títol en la categoria de cotxes, estava tenint una participació massa irregular en aquesta edició i ahir va dir prou per una nova avaria al seu Hummer –la corretja de l'alternador– al quilòmetre 174.

Al tancament d'aquesta l'edició tan sols havien creuat la meta deu cotxes. El primer va ser Robby Gordon, ben seguit de prop per un Stephane Peterhansel –a 1min 38s– que conserva un dia més la primera posició de la general, ara a 5min 58s del nord-americà. Holowczyc va ser quart per darrera de Nani Roma i tot i que conserva el tercer calaix del podi ja és a 16min 49s del líder.

Pel que fa als residents andorrans Bernard Errandonea havia superat el darrer punt de control abans e la meta en la dinovena posició i Patissier, que estava a prop de fer-ho, ocupava la 24a en el vuitè punt.

SORRA I ‘FESH FESH' / Avui la batalla continua amb la desena etapa entre Iquique i Arica. Seran 377 quilòmetres d'especial, per començar per les dunes de sorra de la costa xilena del Pacífic i cap al final, una zona delicada de fesh fesh en la qual qualsevol distracció es pot pagar ben cara.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT