PUBLICITAT

El comú de Canillo disposa ja del terreny per ubicar la nova escola

  • Casadevall afirma que la setmana vinent cedirà la parcel.la al Govern
  • Els tràmits per validar la permuta a la Batllia poden trigar fins a tres mesos
P. G.
CANILLO

Periodic
Vista aèria dels terrenys cedits per a la ubicació de les noves escoles. Foto: MARTA TORT / ANA

El Comú de Canillo ja disposa dels terrenys per ubicar les noves escoles. Ahir el cònsol major, Enric Casadevall, i el propietari dels terrenys van signar l'acord de permuta de les ter- res, pel qual el particular cedeix la parcel.la situada al costat de la urbanització dels Refugis, per sobre del Càmping Pla, i el Comú li n'ofereix d'altres per un valor similar. Aquest pas dóna llum verda a la continuació del projecte perquè el Govern pugui començar a treballar-hi. Casadevall va explicar ahir que la setmana vinent cedirà, mitjançant una carta, el terreny a l'Executiu.

El terreny que ara té a disposició el Comú canillenc és de 6.000 metres quadrats. A canvi, el privat rebrà una parcel.la prop de la recta d'Incles, davant del Parador del Canaro, i d'altres dins del nucli urbà de Canillo. Aquestes encara no estan definides, però la signatura de l'acord ja és una realitat.

Aquesta permuta serà definitiva quan rebi el vist-i-plau de la Batllia, un procés que es calcula que trigarà entre dos i tres mesos. De totes maneres, Casadevall té previst oferir el terreny al Govern ja la setmana vinent, per tal que es pugui començar la redacció del projecte el més aviat possible. Els tràmits consisteixen a fer dues valoracions dels terrenys intercanviats, perquè tinguin un preu similar, d'una banda, i per demostrar que no hi ha cap interès per especular, de l'altra.

El terreny serà destinat a les noves escoles, i tant el Comú com el Govern consideren el lloc ideal per la seva proximitat amb el centre del poble i per les seves adequades dimensions. La signatura d'aquest conveni suposa la culminació d'un llarg procés per trobar l'emplaçament per a les noves escoles, que permetran que els alumnes de Canillo deixin d'estudiar en mòduls prefabricats. "És un pas molt important per a la parròquia de Canillo, perquè ja feia molt de temps que buscàvem el lloc ideal per a les noves escoles", va explicar Casadevall.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT