PUBLICITAT

Naturlàndia prorroga les activitats de tardor i sobreviu a la manca de neu

  • La insta·lació factura al desembre un 14% més que l'any passat, però es mostra preocupada cara el gener
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Uns escolars baixen pel Tobotronc en un hivern sense neu Foto: TONY LARA

La renovada pàgina web de Naturlàndia, de tonalitats blanques i amb atractives propostes d'activitats a realitzar a la neu, dista molt de la realitat actual de les seves instal·lacions. L'absència de nevades ha privat a l'estació d'oferir la seva oferta habitual per aquestes dates, com l'esquí de fons, les raquetes de neu i el múixing. Per sobreviure a aquesta situació no desitjada Naturlàndia ha hagut d'allargar la seva oferta d'activitats que en principi s'havia de realitzar únicament durant el període de tardor. De moment aquesta aposta sembla que està donant bons resultats, segons va assegurar el director de l'Ecoparc temàtic, Ricardo Masegosa. Al desembre la facturació ha estat un 14% superior a la de l'any passat.

Ara bé, «tot té un límit», va reconèixer Masegosa. La primera setmana de gener també ha estat marcada per l'absència de neu, i la tònica es mantindrà almenys durant tota aquesta setmana. S'ha instal·lat un anticicló al país i sembla que no té intenció de marxar a curt termini. De moment «s'està aguantant», amb la potenciació d'activitats sense la neu com a protagonista, com l'atracció estrella del parc, el Tobotronc, el Tubby, el tir amb arc o les rutes de senderisme i d'interpretació de la natura.

Precisament són aquestes dues activitats les que s'estan oferint als alumnes que participen a l'esquí escolar, activitat que organitza el Govern per apropar l'esquí de fons a les escoles del país. De moment els centres no han cancel·lat l'activitat, tot i que Masegosa no ho va descartar-ho si la situació de manca de neu s'allarga molt més.

Treballadors reciclats / Naturlàndia ha solucionat una de les altres problemàtiques relacionades amb l'absència de nevades. El personal que va ser contractat per a l'esquí de fons, raquetes de neu o les motos de neu, entre d'altres, organitzen ara les activitats de caire tardorenc que s'està oferint als clients. Uns van començar per la Puríssima, d'altres per Nadal, i els darrers s'han incorporat aquest mes de gener.

El que de moment s'ha vist més afectat és la restauració del Planell de Conangle, que té moviment sobretot a l'hivern i per part dels que practiquen esquí nòrdic.

Masegosa va assegurar que tot està a punt per, tant bon punt caigui la primera nevada, obrir el Planell de Conangle i començar a oferir l'activitat de l'esquí de fons, així com la resta de propostes que ofereix l'Ecoparc temàtic a l'hivern.

En relació al Nadal, que s'ha tancat amb unes xifres molt positives (i més tenint en compte que no hi ha neu), el director de Naturlàndia va informar que majoritàriament han rebut un públic familiar, procedent de Catalunya, del País Valencià, de les Balears i del centre de l'Estat Espanyol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT