PUBLICITAT

Els consellers de la capital cobraran entre 1.500 i 2.400 euros

  • El Comú estalvia 65.700 euros amb l'eliminació dels consellers a ple temps
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una sala concorreguda escolta el Consell de Comú, ahir Foto: EL PERIÒDIC

La nova Corporació comunal d'Andorra la Vella va prendre definitivament la forma ahir, en el primer Consell de Comú del 2012 i del nou mandat. A banda de definir l'estructura organitzativa i directiva que tindrà el Comú els propers quatre anys, a la sessió es van definir també les retribucions de tots els seus integrants. Tal i com ja havia anunciat la cònsol, Rosa Ferrer, durant la campanya electoral, s'ha eliminat la figura del conseller a ple temps. Com a conseqüència, els nous salaris oscil·laran entre els 1.500 i els 2.400 euros, que es defineixen en funció dels càrrecs i posició.

La mesura s'emmarca en el treball per contenir la despesa que genera el Comú. Ferrer va assegurar que estalviaran aquest 2012 un 14% en salaris de consellers i cònsols respecte a l'any passat. En xifres són 65.700 euros menys. Els sous del cònsol menor i major no s'han tocat, però es manté la rebaixa del 5% acordada l'any passat. Aquestes dues figures seran les úniques que treballaran a ple temps.

Els consellers cobraran de sou base 1.500 euros. Els que siguin consellers delegats, és a dir, presidents d'alguna comissió (els vuit de la majoria), cobraran 2.000 euros. Finalment, les dues persones que formen part de la Junta de Govern, els consellers menor i major, Eron Estany i Meritxell Rabadà, cobraran 2.400 euros.

La minoria demòcrata va celebrar «la rebaixa i el fet que s'anul·lin els consellers a ple temps», en paraules del conseller Carles Torralba. Tampoc es va mostrar contrari a la mesura la minoria socialdemòcrata. Marc Cornella va manifestar que els polítics són «els primers que hem de donar exemple».

EL NOU ORGANIGRAMA / Ahir van quedar definides les vuit conselleries del nou Comú de la capital. Ferrer encapçalarà la conselleria de Social; el cònsol menor, Jordi Minguillón, la de Promoció Econòmica; Estany, tindrà al càrrec la conselleria de Serveis Públics i Urbanisme; Rabadà la conselleria de Cultura i Participació Ciutadana; Manel Bal la de Circulació; Carme Nin la de Finances, Comptabilitat i Administració; Jordi Cabanes la de Medi Ambient; i finalment Marc Pons la de Joventut, Esports i Noves Tecnologies.

Hi haurà nou comissions, on hi estaran representats sempre tant els demòcrates com els socialdemòcrates. A més a més, Ferrer va oferir a totes dues forces entrar a formar part de la Junta de Govern. El requeriment no és formal però la cònsol el vol dur a terme durant aquest any si veu que el clima de benentesa es manté.

La proposta, però, no convenç del tot al PS i a DA. Cornella va manifestar que, tot i que s'hauria d'analitzar, el normal seria «no ser-hi perquè la ciutadania ens demana oposició, i si estiguéssim a dins perdríem força». Torralba, per la seva part, deixar oberta la porta però va assegurar que haurà de ser DA d'Andorra la Vella qui, «democràticament, prengui la decisió».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT