PUBLICITAT

El pressupost de Canillo es rebaixarà entre un 10 i un 15%

  • La Corporació reduirà el sou dels cònsols i dels consellers i només farà petites inversions
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Mandicó i el cònsol menor, David Palmitjavila, durant el Consell de Comú d'ahir. Foto: EL PERIÒDIC

El nou equip comunal de Canillo té la intenció d'aprovar al febrer el pressupost per a l'exercici 2012. Tal com va indicar el cònsol major, Josep Mandicó, serà un pressupost forçosament a la baixa perquè la previsió d'ingressos és menor que la del 2011. Com a conseqüència, estarà entre un 10 i un 15% per sota del de l'any passat. Rondarà els 10 milions d'euros, segons va informar.

Mandicó va realitzar aquestes declaracions després de la celebració del primer Consell de Comú d'aquest mandat, marcat per l'absència d'oposició ja que només DA es va presentar a les passades eleccions comunals. El Consell va servir per nomenar els nous òrgans del Comú i aprovar d'altres decisions de funcionament, com ara els membres de la comissió rectora del Palau de Gel i els consellers delegats d'Ensisa.

Mandicó va indicar que en el pressupost que estan elaborant hi figurarà una reducció dels sous dels cònsols i consellers, tal com ja van anunciar durant la campanya electoral, i que encara estan acabant de xifrar. Pel que fa a les inversions, va recordar que vista la situació de les arques, el Comú no es pot permetre grans inversions, sinó que se n'aniran fent de petites, les quals «a la llarga poden sumar una gran inversió».

La plaça del prat del riu / Una de les decisions que haurà de prendre la nova corporació el més aviat possible és com es faran els acabats de la plaça pública sobre l'aparcament del Prat del Riu. La nova infraestructura estarà enllestida d'aquí a tres o quatre mesos. Mandicó va indicar que no hi haurà massa canvis però que encara han d'acabar de decidir com finalitzaran la plaça.

D'altra banda, ahir van nomenar-se les comissions permanents canillenques, un total de vuit, que seran encapçalades pels consellers més ben preparats per a cada matèria. De fet, el cònsol major va assegurar que la llista electoral de Demòcrates per Andorra ja es va elaborar tenint en compte com es configurarien les comissions, segons va recollir l'ANA.

Així, la comissió de Finances i Administració està presidida per Marc Casal; la de Social i Joventut per Sandra Balcon; la de Turisme i Comerç per Meritxell Alcobé; la d'Obres i Medi Ambient per Salvador Brillas; la d'Urbanisme pel mateix Josep Mandicó; la de Serveis i Via Pública per Pere Jané; la de Cultura i Esports per Àlex Mitjana i finalment la d'Agricultura i Paisatge per Simona Naudí.

El palau de gel i ensisa / Ahir també va quedar definida la comissió rectora del Palau de Gel. Tindrà com a representants del Comú a David Palmitjavila, Marta Bonell i Àlex Mitjana, i com a representants del poble a Marta Torres i Ramon Palmitjavila.

De la seva banda, els consellers delegats de la societat Ensisa seran Josep Mandicó i David Palmitjavila a la presidència, a més de Xavier Jordana, Francesc Areny, Joan Torres i Òscar Casal, segons va aprovar-se ahir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT