PUBLICITAT

La tornada a la normalitat trigarà una setmana

  • El comú canillenc espera l'informe del Govern per minimitzar el risc de la zona
  • Falta netejar el fang de les dependències de les escoles, el mobiliari i els electrodomèstics
P. G.
CANILLO

Periodic
Operaris netegen dependències de les escoles afectades. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els treballs per refer el llit del riu Montaup encara poden trigar tota aquesta setmana, segons va assegurar ahir el cap de Protecció Civil, Francesc Areny. És nombrós el material de rocs extret que va ser arrossegat al cabal del riu, però encara queda molta feina per fer. Per la seva banda, el Comú de Canillo espera rebre l'informe que indiqui què es pot fer per minimitzar el risc, uns documents que s'espera puguin estar llestos durant aquesta setmana, segons va explicar ahir el cònsol major, Enric Casadevall. Els treballs més costosos són els de la zona del riu sota la carretera general, on el torrent està cobert; per aquest motiu, no hi pot accedir maquinària per extreure els rocs i s'ha de fer de manera manual.

Ahir es va treballar en la zona entre les escoles i l'església i també en els carrers. A més es va treballar en la part de la placeta de Montaup per seguir traient les pedres.

El més gros o més costós de la zona de les escoles ja s'ha pogut treure, tot i això ara falta la neteja del fang dels dos pisos de l'edifici que van ser inundats, així com del mobiliari i també dels electrodomèstics de la cuina que van quedar completament enfangats. Els carrers, a poc a poc, tornen a la normalitat; tot i això, el llot que és tant complicat d'extreure encara és present a molts racons, i les tasques de neteja continuaran realitzant-se. Els efectius del Comú de Canillo, els de l'empresa privada, protecció civil i Bombers encara estaven ahir sobre el terreny, per tal que la normalitat esdevingui ja més visible en aquesta part de la ciutat.

L'informe que haurà d'elaborar el Govern per minimitzar el risc d'aquesta zona i que explicarà les causes de l'arrossegament de material del dissabte passat després de la tempesta, també anirà acompanyat de la concessió d'un estudi on tècnics han d'estudiar tota aquesta part alta de Canillo per tal d'elaborar un redactat de possibles riscos que pugui haver-hi a la zona, amb l'objectiu prioritari de prevenir i evitar que es puguin produir nous desbordaments.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT