PUBLICITAT

Despres perd el lideratge

  • El pilot d'Arinsal perd vuit minuts en una zona enfangada i passa a ser segon a 1min 26s de Coma
EL PERIÒDIC
ANTOFAGASTA

Periodic
La KTM de Cyril Despres en un dels trams de sorra d'ahir entre Copiapó i Antofagasta Foto: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Cyril Despres va perdre ahir el lideratge del Dakar 2012 després de quatre jornades al capdavant. Si en la quarta jornada havia estat Coma el que va cometre una errada de navegació que el va deixar a deu minuts del pilot d'Arinsal, ahir es va girar de nou la truita, el dia després de la jornada de descans i en l'etapa maratoniana, de 475 km. entre Copiapó i Antofagasta.

Despres i el portuguès Paulo Gonçalves es van quedar atrapats en una zona de fang quan es portaven 10 km. d'especial. Coma, per contra, va poder superar aquell tram sense problemes i després d'aquest desagradable episodi la distància entre els dos era de vuit minuts, més o menys l'avantatge que hi havia entre ells en la general. Més endavant, al primer punt de control –km. 65– l'avantatge del català sobre el resident francès era ja de dotze minuts, tretze al segon i més de quinze al tercer –km. 314– però en un final fulgurant i a tot risc Despres va poder anar retallant el temps fins deixar-lo en nou minuts a l'acabament de l'etapa. Un sisè lloc amb un temps que permet al pilot d'Arinsal estar encara ben a prop del seu gran rival pel títol. La situació s'ha invertit i ara és Coma el que mana a la general, però amb tan sols 1min 26s d'avantatge. Tercer es manté Helder Rodrigues a més de 49 minuts.

CRÍTIC AMB L'ORGANITZACIÓ / Despres va enviar un missatge a l'organització per la situació que va viure al fang: «Entre el cotxe d'apertura que va passar per aquí fa dos dies i avui s'ha produït un torrent de llot, la qual cosa implica que no estava marcat al llibre de ruta. He sigut el primer en caure a la trampa, no l'he pogut evitar. Ara espero a veure que diu l'organització perquè després han decidit desviar la ruta, sinó s'haurien trobat amb 200 vehicles atrapats al fang. No entenc perquè alguns els únics en pagar les conseqüències. Crec que el tema no quedarà així».

En la categoria de cotxes el triomf va ser per al català Nani Roma i segon va ser Robby Gordon, que va poder retallar més de cinc minuts dels tretze que tenia de desavantatge sobre el líder, el francès Stephane Peterhansel. El polonès Holwczyc, tercer ahir, es manté en el podi i amb les opcions intactes de lluitar pel títol, que ara per ara està a 7min 48s.

Respecte al paper dels residents andorrans, Bernard Errandonea va acabar l'etapa d'ahir en la 22a posició i Isabell Patissier en la 26a. Al tancament de l'edició tots dos ocupaven les posicions 19a i 21a de la general, a l'espera de l'arribada de tots els cotxes, que pot fer modificar la classificació.

Demà continua el Dakar 2012 amb una altra etapa maratoniana, de 556 quilòmetres cronometrats entre Antofagasta i Iquique. Una jornada amb dues cares ben oposades: d'una banda una especial en la que creuaran canons, pistes netes i d'altres en la qual els cotxes s'enfonsaran en la sorra. De l'altra una especial en la qual es posarà a prova el talent dels navegadors. Per acabar entraran en la costa del pacífic per la gran baixada d'Iquique. Espera un dia amb moltes variants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT