PUBLICITAT

Les ventades fan modificar l'itinerari de la Font Blanca

  • Maniobra preventiva a última hora en la cita de Copa del Món d'Arcalís
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto de família del Comitè organitzador de la Font Blanca 2012. Foto: FAM

El dia de Reis, dissabte i diumenge els responsables del recorregut de la Copa del Món Font Blanca 2012 que es disputa el cap de setmana vinent a Arcalís van fer el reconeixement de l'itinerari de la prova individual a Arcalís i de la vertical a Arinsal juntament amb un grup de voluntaris.

Les condicions meteorològiques dels darrers dies, amb ventades de més de 120 km. per hora, han modificat substancialment les condicions de la neu, endurint-la en la part baixa i mitjana del recorregut. Això no crea cap impediment per la vertical d'Arinsal, ja que aquesta cursa es realitza per les pistes, però sí que ha tingut incidència en el recorregut de la prova individual a Arcalís.

Les difícil condicions, amb neu glaçada en el sector de Tristaina i del pic Forcat han obligat a canviar l'itinerari. Quedant pràcticament descartat per raons de seguretat el cercle de Tristaina, el recorregut de la prova es estarà entre el Cap de la Serra de la Coma, i el pic de Peyreguils.

El nou recorregut constarà de cinc pujades amb 1.700 metres de desnivell per als homes, quatre pujades amb 1.350 de desnivell per les dones i tres pujades i 1000 de desnivell per als cadets.

Malgrat aquest canvi d'última hora el recorregut serà alpí i tècnic, completament fora de les pistes d'esquí, amb tram de arestes i canals assolint a cada pujada un cim diferent. Els propers 14 i 15 de gener els traçadors de la Font Blanca tornaran a realitzar el recorregut per preparar un traçat a l'alçada del millors corredors del món. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT