PUBLICITAT

El 61% de les obres a la via no finalitzaran sota el termini previst

  • S'han contemplat 22 projectes aquest any, 4 ja han acabat i 4 més estan pendents o aturats
  • Els set treballs amb retard confirmat tenen endarreriments d'entre dos i vuit mesos
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

La xarxa viària del país presenta actualment 18 punts complicats a causa dels treballs realitzats per millorar les connexions i la seguretat viària. D'aquestes, només set finalitzaran sota el termini previst d'execució. La resta, el 60%, plantegen diferents problemàtiques que els impediran acabar segons les previsions d'obres inicials.

En total, segons els informes del Ministeri d'Ordenament Territorial, per aquest any s'han projectat 22 obres, quatre de les quals ja han finalitzat. Totes les parròquies presenten a dia d'avui zones amb treballs a la xarxa viària: cinc a la Massana, tres a Sant Julià, tres a Canillo, dues a Ordino, dues a Encamp, dues a Escaldes-Engordany i una a Andorra la Vella.

Només set d'aquests treballs segueixen els terminis previstos inicialment. Són projectes repartits per totes les parròquies, exceptuant Andorra la Vella. Entre aquestes, hi ha la rotonda a la CG-3 de sortida d'Escaldes (abril 2011), la CG-2 a l'alçada de Ràdio Andorra (octubre 2011), el tram 3 de la desviació de Sant Julià a la zona de la plaça Laurèdia (octubre 2011) o el paraallaus de Percanela, a Ordino (setembre d'aquest any).

OBRES EN RETARD A
l'altra cara de la moneda s'hi troben les obres en retard, ja sigui confirmat o virtual. En aquests casos, un total de set, els períodes d'endarreriment oscil.len entre els dos i els vuit mesos estimatius. Els motius són diversos, per exemple, el tram 4 de la desviació de Sant Julià, previst per l'abril de l'any vinent, té un retard virtual de quatre mesos per manca de disponibilitat dels terrenys afectats, i l'eix de la CG-2 a la zona de Perecaus, a Canillo, s'endarrerirà més de tres mesos (havia d'acabar-se aquest mes) per manca de mitjans de l'empresa.

També hi ha obres retardades per imprevistos produïts durant els treballs, com les de l'eix de la CG-1 a la zona del centre comercial River, que havia d'estar enllestida al febrer, però no ho estarà fins al cap de vuit mesos ja que s'ha produït una "variació important de les característiques geotècniques reals del terreny, no valorables amb precisió fins al final de l'excavació", segons dicta un informe del Govern.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT