Victòria i a la Copa

• Cinquè triomf seguit d'un River que ja és líder i només un desastre impediria jugar a casa el torneig del KO

Bavosi penetra a cistella amb Flis ajudant-lo en el bloqueig, en el River-Barça B d'ahir al poliesportiu d'Andorra Foto: ÀLEX LARA

La millor entrada d'any que pot viure un equip. El River Andorra va sumar ahir la cinquena victòria consecutiva davant el Barça B al poliesportiu d'Andorra(78-63), que sumada a la derrota del Leyma Coruña, li assegura la disputa de la final de la Copa Adecco LEB Plata l'últim cap de setmana de gener. A més tan sols l'Aurteneche Maquinaria Araba li pot prendre el lideratge que dona com a benefici jugar a casa, la setmana vinent en l'última jornada de la primera volta. Això passa perquè el conjunt basc guanyi a la difícil pista de l'Ourense, que el River perdi contra el Tenerife de nou al poliesportiu d'Andorra i que l'average del conjunt que dirigeix Joan Peñarroya sigui pitjor, però això sembla impossible: els de Peñarroya tenen un +159 i l'Araba +44.

Hi han velles tradicions el aquest River que no han desaparescut amb l'any nou. La defensa de nou va ser la clau. Fins a la primera part el filial del Barça es va quedar en els 26 punts i encara gràcies, perquè Eriksson va clavar 5 punts seguits en el darrer minut, sinó l'avantatge al descans hauria estat més ample.

D'inici dues cistelles seguides sota la cistella de Wright ?la segona completant un alley-hoop? per marcar terreny davant un rival que fins ahir encara no havia perdut ni un partit com a visitant. Sense parcials, però fent feina, l'equip que dirigeix Joan Peñarroya va anar adquirint avantatge fins el 14-5 abans de l'irrupció de jove talent de només 16 anys Josep Pérez. Va ser entrar ell quan quedaven quatre minuts i anotar un triple i dues cistelles però Jimix va respondre també de tres sota la botzina perquè el River acabés el primer quart manant 20-14.

La intensitat defensiva dels tricolors va augmentar considerablement en el segon quart. De nou Wright va fer de les seves sota la cistella perquè el River arribés als deu d'avantatge (31-21, minut 15) i el Barça, amb Pérez o sense ell, no tenia recursos per encistellar amb comoditat. Com dèiem al principi de la crònica Eriksson va arreglar una mica el marcador però el River va anar al descans amb un 37-26 que deixava la classificació per a la Copa LEB Plata mig assegurada.

LA SENTÈNCIA, AL TERCER QUART / I el recital en defensa es va perllongar al tercer quart. Flis va presentar dos barrets i Sánchez i Bavosi dues cistelles, aquesta última amb tir lliure addicional (42-26, minut 22) El Barça va estar prop de quatre minuts sense anotar de jugada, amb un triple de Costa que va tornar Maresch amb la mateixa moneda. El filial del Barça va començar a veure la llum en atac, però tan sols va ser una petita ratxa perquè el River va encarar el quart període amb un favorable 58-39.

Només començar els darrers deu minuts Flis va penetrar a cistella perquè el River superés la barrera de vint punts de diferència (60-39). I després Maresch, Flis, Santamaria... Entremig una cistella de Marzo però els blaugrana ho tenien magre. El River estava imparable, sabia que com més average treies sobre l'Aurteneche Maquinaria Araba més opcions tenia de jugar la final de Copa al poliesportiu d'Andorra. Pérez va anotar un triple en un primer intent per maquillar el resultat, però Jimix va respondre amb un altre triple per mantenir la màxima diferència, de 25 punts (69-44). A partir d'aquí el River ja es va deixar anar, sobretot en defensa. La pressió individual ja no hi era i Marzo, Costa, Riu i Creus van aprofitar per clavar quatre triples en els dos últims minuts i deixar l'avantatge final del River en 15 punts (78-63). Suficients per tenir un altre títol en joc.