PUBLICITAT

El Govern haurà d'indemnitzar un ciclista pel mal estat de la calçada

  • El forat que va causar l'accident era fruit d'una manca de manteniment, segons el Superior
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La carretera d'Engolasters l'agost del 2007, en mal estat a causa de les pluges. Foto: EDUARD COMELLAS

el Govern haurà d'indemnitzar a un ciclista pels perjudicis físics causats en un accident el 29 de setembre de l'any 2007. L'home va caure de la seva bicicleta a causa d'un important forat que hi havia a la CS 200, la carretera d'Engolasters d'Escaldes-Engordany. Segons la sentència del Tribunal Superior del 16 de desembre la calçada «no era objecte d'un manteniment normal» per part de l'Administració. Per arribar a aquesta conclusió desfavorable pel Govern es va tenir en compte, a més de la versió del ciclista, el testimoni de la Policia i de dos tècnics que havien fet obres a aquella carretera. En total, el Govern haurà d'abonar 17.200 euros al perjudicat.

El ciclista va recórrer al Tribunal Superior després de la desestimació per silenci administratiu de la sol·licitud de responsabilitat administrativa per part de l'Executiu. Segons les seves declaracions, quedava acreditat que «l'entitat, les mides i la localització del forat» van ser les causes de la seva caiguda. Paral·lelament, el Superior va exposar a la sentència que va quedar acreditat en autes que la carretera feia tres anys que no s'enquitranava. Un fet perillós tenint en compte les inclemències meteorològiques patides durant aquest període (neu i també pluja, com les fortes precipitacions tot just un mes abans de l'accident).

El passat 21 de juny el Govern va defensar-se assegurant que el forat era «d'una visibilitat indiscutible» i que el ciclista va tenir una actuació «imprudent». En relació a la manca de quitrà renovat, va justificar que la carretera era secundària, «tenia un tràfic relatiu», i que en el tram on va tenir lloc l'accident «no s'hi troba cap casa regularment habitada excepte una».

la policia certifica el mal estat / Van ser els informes emesos tant per la Policia, com per tècnics que havien treballat a la zona, els que van determinar la culpabilitat del Govern, segons el Superior. Pocs dies després de l'accident un agent policial va assegurar que al lloc dels fets hi havia unes rases que creuaven tota la calçada, les quals es trobaven en un «pèssim estat de conservació», arribant a causat un enfonsament del paviment.

També van declarar en el cas dos encarregats de la realització de les obres d'urbanització a Engolasters, consistents en l'embrancament d'aigües pluvials i residuals. Van manifestar que després de cinc anys des de la finalització de les obres «la manca d'un degut manteniment» va causar el desnivell de la calçada. També va causar el deteriorament el tràfic de camions pesats, la sal que es llença per la neu i a les filtracions d'aigua, van exposar. La suma d'aquests aspectes va deixar una carretera perillosa per a circular-hi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT