PUBLICITAT

Els nous vols de Thomas Cook ahir congreguen fins a 1.800 passatgers

  • Gairebé la totalitat dels esquiadors britànics viatgen fins a Andorra
EL PERIÒDIC
ALGUAIRE

Periodic
Dos avions de Thomas Cook descarreguen passatgers a Alguaire, ahir. Foto: ACN / XAVIER LOXANO

L'aeroport de Lleida-Alguaire va superar ahir diumenge un dels dies amb més activitat des que es va posar en funcionament. Va rebre més de 1.800 passatgers sumant els vols d'anada i tornada des de Palma de Mallorca i diferents aeroports del Regne Unit. L'obertura a fora de l'espai Shenguen ha estat el revulsiu per aquesta infraestructura on el 19 de desembre l'operador britànic Thomas Cook va fer arribar els primers vols carregats d'esquiadors que es dirigien cap a les pistes d'Andorra. La setmana passada es van estrenar les rutes de Birmingham i Bristol, i ahir, per primer cop van arribar 16 esquiadors amb destí la Vall d'Aran, encara que la resta van seguir el camí fins a Andorra.

Ahir va ser el primer cop que els esquiadors anglesos tenien com a destí les pistes araneses de Vaquèira-Beret. De moment, cap altre complex d'esquí català s'ha inclòs en els packs de Thomas Cook, els primers fora de l'espai Shenguen que operen a Lleida amb les pistes com a principal atractiu. Tot i això, Andorra segueix sent la destinació preferent, encara que la Generalitat espera que els milers de passatgers que passaran per l'aeroport de Ponent durant aquest hivern serveixin per començar a consolidar les pistes catalanes com a destí preferent de l'esquí internacional.

VAQUÈIRA / I és que les dades d'ahir denoten que Andorra és de molt el destí preferit. A Lleida van arribat 866 esquiadors i d'aquests només 16 van acabar a Vaquèira. La resta van marxar en grans autobusos cap a Andorra, mentre que un microbús es va endur els pocs que anaven cap a la Vall d'Aran, informa l'ACN.

Tot i així, l'anar i venir de passatgers és una estampa atípica en aquest aeroport que ha viscut un inici dur, d'estira i arronsa amb les companyies, amb una tardor gairebé sense activitat. Aquest desembre però, l'obertura fora de l'espai Shenguen ja va permetre que finalment aquest hivern l'operador britànic Tomas Cook operés a l'aeroport des del 19 desembre, encara que no es va arribar a temps perquè s'hi afegissin també els touroperadors russos.

Ahir van arribar, a més del vol des de Palma de Mallorca, sis vols del Regne Unit, procedents de Londres-Gatwick, Belfast, Birmingham, Bristol i Manchester. Els mateixos vols van tornar als seus llocs d'orígen carregats, menys dos avions britànics que recolliran els passatgers d'aquí una setmana, després de les seves vacances a la neu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT