PUBLICITAT

Grandavalira tanca el Nadal amb una mitjana de 17.000 esquiadors diaris, i Vallnord amb 9.000

  • Els sectors d'Arcalís i Arinsal han estat els que han rebut més afluència de gent, perquè han obert més pistes
08012012reis
Els Reis Mags a Vallnord.
Granvalira ha tancat les dues setmanes de les festes de Nadal amb una mitjana de 17.000 esquiadors diaris, xifra similar a la de la temporada anterior. El 28 de desembre i el 3 de gener han estat els dies amb més afluència d'esquiadors, 19.800 i 21.200 respectivament, segons informa l'estació en un comunicat. La gran majoria de turistes que ha rebut el camp de neu eren espanyols i també l'han visitat una quantitat important d'usuaris russos que s'han quedat una mitjana de set dies.

El domini esquiable de Grandvalira ha posat punt i final a les festes amb unes xifres semblants a les de la temporada passada. Així, han estat 17.000 esquiadors diaris els que s'han acollit a l'oferta d'aquest domini andorrà. Entre el 23 de desembre i el 8 de gener, el major nombre d'usuaris a pistes es va registrar el 28 de desembre amb un total de 19.800 passatges i el 3 de gener amb més de 21.200 esquiadors.

El perfil d'esquiador que ha visitat Grandvalira durant les festes provenia bàsicament de Catalunya, Madrid i València. Però, a banda del turista espanyol, l'estació ha rebut una quantitat important d'usuaris russos que han efectuat estades de set dies de mitjana. A més, el forfait de dia ha estat el passi de neu més sol·licitat i utilitzat, seguit del forfet de 3 a 5 dies.
El domini esquiable de Vallnord ha registrat una mitjana de 8.000 esquiadors durant la setmana de Nadal; mentre que aquest començament d'any les xifres han augmentat fins als 9.000 usuaris, arribant als 11.500 el dia 3 de gener, quan es va registrar major afluència de gent a les pistes. Arcalís i Arinsal han estat els sectors que més visites d'esquiadors han registrat, segons informa l'estació en un comunicat.  

Vallnord tanca les festes de Nadal amb un balanç positiu. Durant la segona part de les vacances nadalenques el domini esquiable ha registrat una mitjana de 9.000 esquiadors, arribant fins als 11.500 els dies de més afluència com va ser el 3 de gener. En canvi, durant la setmana de Nadal les xifres van ser lleugerament més baixes i es va registrar una mitjana de 8.000 esquiadors, arribant a puntes de 10.000 usuaris.

Els sectors d'Arcalís i Arinsal han estat els que han rebut més afluència de gent, perquè han obert més pistes; mentre que a Pal s'ha anat incrementant l'arribada d'esquiadors gràcies a l'obertura del Coll de la Botella i del telefèric que connecta Arinsal i Pal. A més, les activitats infantils que s'han organitzat a Vallnord durant aquestes festes han tingut molt bona rebuda per part de les famílies.

D'altra banda, amb l'inici d'any Arinsal es prepara per les dues copes del món d'esquí de muntanya. El 21 de gener el sector esquiable acollirà la Vertical Race i el dia 22 es disputarà a Arcalís la clàssica Font Blanca. Dues proves internacionals on participarà el català i campió del món Kilian Jornet. El Trofeu Borrufa, que se celebrarà del 23 al 26 de gener, tancarà les proves del més.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT