PUBLICITAT

Coma retalla dos minuts i manté el duel de titans amb Despres

  • El pilot d'Arinsal té encara un marge de vuit minuts i avui hi ha jornada de descans
EL PERIÒDIC
COPIAPÓ

Periodic
Cyril Despres travessa el terreny pedregós de l'etapa d'ahir, la setena, amb sortida i arribada a Copiapó. Foto: CEZARO DE LUCA

La categoria de motos del Dakar sembla que només tingui dos participants. Amb tots els respectes a la resta Cyril Despres i Marc Coma estan mantenint un duel de titans digne d'una cursa de tanta duresa com aquesta. De nou van ser per a ells les dues primeres posicions en l'etapa d'ahir amb sortida i meta a Copiapó.

L'anul·lació de l'etapa de divendres a causa de la neu no ha servit per canviar la dinàmica. Només en la primera jornada va guanyar un altre –Chaleco López–; en la segona Coma, en la tercera Despres –el dia en què es va situar líder–, en la quarta Coma, en la cinquena Despres i en la setena de nou s'ha imposat Coma, amb 2min 3s de marge respecte el pilot d'Arinsal, que aguanta al capdavant de la classificació general amb vuit minuts d'avantatge tot just abans de la jornada de descans que marca l'equador de la competició. La tercera plaça del podi hi ha el portugués Rodrigues, que s'ha aprofitat d'una sanció de sis minuts al seu compatriota Gonçalves, però ja a 49 minuts de diferència de Despres.

En la categoria de cotxes ja són oficials els abandons dels andorrans Isidre Loan i Toni Cachafeiro, tots dos per problemes mecànics. Ahir va guanyar el qatarí Nasser Al-Attiyah, que malgrat tenir una actuació irregular ha tornat a demostrar que continua sent un dels millors pilots dakarians. Aguanta líder el francès Peterhansel, que li va treure set minuts més al polonès Holowczyc i ara ja el té a onze.

Pel que fa als dos residents Isabelle Patissier ocupava la 23a posició al pas pel vuitè punt de control –el penúltim abans de la meta– i Bernard Errandonea, havia passat ja pel desè amb un fantàstic 12è lloc i a dos minuts del top-ten.

Avui descans i a recuperar forces, perquè demà hi ha etapa maratoniana, amb 477 km. d'especial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT