PUBLICITAT

Ocupació d'entre el 75% i el 90% al llarg de les vacances de Nadal

  • El portaveu dels hotelers valora positivament les dades, que considera favorables també pels altres sectors
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes passejant omplen, ahir, l'avinguda Meritxell. Foto: ÀLEX LARA

Els hotelers fan un balanç satisfactori d'aquesta campanya de Nadal. L'ocupació ha rondat, al llarg de les darreres dues setmanes, entre el 75% i el 90%, segons va informar ahir el portaveu de la Unió Hotelera d'Andorra, Joan Antoni Azurmendi. Aquestes són unes xifres similars a les de l'any passat, va assenyalar, però aquest «començament d'any és potser una mica millor».

«Hem tingut un bon Nadal», resumia ahir Azurmendi, en el que hi ha hagut «una bona ocupació hotelera i un bon preu mig». Més o menys com la campanya anterior, però amb «l'avantatge» que Reis ha caigut en divendres i això suma un cap de setmana més a les festes. De fet, hi ha hagut força turistes que van arribar al país el mateix divendres de Reis, i majoritàriament marxaran al llarg del dia d'avui. Això fa que aquest començament d'any sigui «una mica millor» que no pas el del 2011.

Desgranant una mica més les dades, Azurmendi accepta que durant la primera setmana de les vacances de Nadal, del 26 al 30 de desembre, aproximadament, l'ocupació va ser una mica més baixa que no pas durant la segona setmana, de Cap d'Any a Reis. Això és, l'ocupació hotelera va ser d'entre el 75% i el 80% la primera setmana, i del 85% al 90% durant la segona. «Però tot el Nadal és bastant estàtic», va comentar el portaveu dels hotelers a nivell d'estadístiques, reconeixent que la màxima demanda s'acostuma a acumular entre el 31 de desembre i el 4 de gener.

Malgrat les dades, Azurmendi va remarcar que no ha estat igual en tots els establiments. Així, va manifestar que hi ha hotels «que segur que no hi han arribat» i d'altres que poden haver mantingut ocupacions properes al 100% tots els dies.

El portaveu dels hotelers també va assenyalar que les dades d'ocupació hotelera dels territoris de l'entorn han estat «similars» a les d'Andorra, o potser fins i tot lleugerament per sota, com el cas de Vaquèira, que s'ha situat «uns cinc punts per sota nostre».

Així doncs, la valoració és «satisfactòria en general», doncs si hi ha una bona ocupació hotelera també la resta del país treballa. «Tot el país viu del mateix», va sentenciar Azurmendi, que va recordar, en aquest sentit, que es calcula que un turista –el qui pernocta al país– gasta el doble que un visitant.

MILLOR FINAL QUE PRINCIPI / El portaveu dels hotelers va aprofitar per fer un balanç de l'inici de la temporada d'hivern. En aquest camp va lamentar que els mals resultats del pont de la Puríssima haguessin «desvirtuat el tancament del desembre». Azurmendi va recordar que al ser un pont més llarg que d'altres, es tenia l'esperança que servís per «equilibrar l'any», però la manca de neu va fer que l'ocupació fos menor a les parròquies altes i a les baixes el que caigués fos el preu mig. Això aquest Nadal no ha passat i els preus s'han pogut mantenir en nivells adequats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT