PUBLICITAT

Catalunya supedita l'exportació de residus a Andorra al cost econòmic

  • El Consell de la Cerdanya està a l'espera que la Generalitat i el Govern iniciïn contactes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Residus acumulats a la Comella. Foto: EL PERIÒDIC

El conveni per validar l'intercanvi de residus entre Andorra i Espanya, signat el passat 29 de novembre, ha de ser el punt de partida pel qual Andorra pugui importar residus procedents del país veí, i millorar així l'eficiència del Centre de Tractament de Residus. De moment, però, els contactes es troben en stand by, o almenys això asseguren des de la vessant catalana. Aquests contactes han de determinar exactament quina és la demanda i quins són els requisits a complir per tal que els residus catalans tingui com a destí el Principat. De moment Catalunya s'hi ha mostrat clarament interessada, tot i que el vistiplau només es donarà si «convenç econòmicament» aquest trasllat, segons va manifestar el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner.

La comarca cerdana és la que s'ha mostrat més interessada en aplicar el nou conveni, degut a l'estat de l'abocador comarcal de Bellver. Actualment no té problemes de capacitat però s'estudien nous usos per a la instal·lació que es veurien beneficiats si finalment els residus que té actualment són traslladats al forn incinerador de la Comella. Per aquest motiu, i sempre que sigui viable econòmicament, el Consell Comarcal es mostra partidari d'iniciar el procés. Amb tot, però, «caldrà analitzar els costos, perquè si és més car que fer-ho aquí, evidentment no surt a compte tirar-ho endavant», va manifestar el seu president.

A L'ESPERA DELS CONTACTES / Moliner va informar que de moment «falta un pas» per tal que la comunicació entre els governs andorrans i espanyols es traslladi també a la Generalitat. «Falta saber quin serà el nostre paper», perquè de moment, per la part catalana, «no hi ha hagut cap contacte amb Andorra», va assegurar Moliner.

En aquest sentit, també el partit socialdemòcrata va entrar a finals d'any una pregunta a Sindicatura per preguntar quina serà la quantitat que es vol importat i si s'han fet estudis mediambientals al respecte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT