Nou any, vells costums

• L'Hotels Plaza comença de la millor manera el 2012 i obté la quarta victòria consecutiva a casa
ESCALDES-ENGORDANY

Cabinho intenta xutar a porteria defensat per Leo en el partit d'ahir entre Hotels Plaza i Eivissa al Poliesportiu. Foto: ÀLEX LARA

Any nou i la vida continua igual al poliesportiu d'Andorra. L'Hotels Plaza va deixar el 2011 amb una derrota a Melilla però amb una magnífica trajectòria que el va fer acabar tercer a la taula, amb tres victòries consecutives a casa. Ahir, en el primer partit del 2012, l'equip tricolor va sumar la quarta davant el seu–poc– públic– per continuar en posicions de privilegi en un partit que no pintava fàcil, davant un Eivissa que es nou pels últims llocs, però que arribava en una línia ascendent de resultats.

La primera part no va tenir un dominador clar. L'Hotels Plaza no va pressionar amb tanta intensitat com és de costum i l'Eivissa és un equip que té talent a dalt, però moltes carències al darrere. El resultat: ocasions a les dues porteries i 20 minuts –podríem dir– a mig gas, més típics de pretemporada entretinguts, amb gols, en els quals en un últim minut trepidant l'equip de Xavier de la Rosa va poder marxar al descans amb el marcador a favor.

Sense l'omnipresent Carlinhos –lesionat– l'equip andorrà va començar dominant però es va trobar ben d'hora amb un 0-1, obra de Joan. Quedava un munt per endavant però el conjunt balear va arreplegar línies amb el gol. Com dèiem abans el seu punt fort no és que sigui la defensa i en la primera jugada que va trenar l'Hotels Plaza amb seny Nacho va empényer al segon pal després d'amagar en rebre una gran passada de Diego al minut 5. De nou Diego, aquesta vegada com a finalitzador, va fer el segon gol, fruit del persistent domini tricolor, al 9 però en la següent jugada Aitor va xutar a l'aire quan volia refusar i Leo, atent, va aprofitar el regal per empatar.

El 2-2 va encoratjar els visitants i al quart d'hora Leo va ser objecte d'un penal clar que ell mateix va transformar per posar la por al cos de nou. Però un últim minut superb dels tricolors va permetre la remuntada. Cabinho va fer el 23-3 en una gran jugada personal a falta de 23 segons per a la pausa i a falta de 6 Soty va robar una pilota i va sortir disparat al contraatac, va tirar una paret amb Nacho i de primeres va empényer a plaer al segon pal.

Cap modificació tàctica en la represa. L'Hotels Plaza va sortir de nou amb ordre defensiu, sense gaire pressió, i tenint la possessió de la pilota la majoria de vegades. L'Eivissa va oferir molt poquet, alguna contra que Aitor va saber neutralitzar. I la insistència tricolor va tornar a tenir premi: després dels avisos de Nacho, Soty i Cabinho Emil va fer el 5-3 al minut 27, de nou culminant una contra al segon pal.

El tècnic visitant, Julio Mougán, es va deixar les idees a Eivissa perquè el seu equip necessitava un canvi de rumb i ell no va variar res. Va ser Leo el que va tornar a ficar en el partit l'equip balear, però ja era el boig minut 38. Boig perquè en les dues següents accions Cabinho va fer el 6-4 i Emil en pròpia porteria el 6-5. El final, però, va ser feliç.