Laura Soulié afina en el tir i obté un excel·lent 26è lloc a Oberdof

• Lluís Marín i Maeva Estévez també comencen l'any de manera fantàstica en un ?boardercross' FIS
OBERDOF I PUY ST. VINCENT

A l'esquerra Laura Soulié en la zona de tir d'una competició del curs passat. A la dreta Marín (dorsal 24, casc negre) en una prova de Copa del Món. Foto: EL PERIÒDIC

Laura Soulié va començar ahir el nou any amb una prova de foc com és la quarta cita de Copa del Món i la veritat és que la biatleta tricolor ha obtingut un dels millors resultats des que competeix per a la Federació Andorrana d'Esquí. Sens dubte la millor de l'any.

Soulié va afinar la punteria a Oberdof (alemanya) i amb només una errada en les dues sèries que va fer va poder baixar del top-30 mundial, exactament la 26a posició, cosa per la qual millora el rànquing fins col·locar-se en la 40a posició. Ha pujat 32 places i va acabar a només 2min 22s de la guanyadora, la corredora local Magdalena Neuner.

El fet de finalitzar entre les 40 primeres també permet a la biatleta andorrana classificar-se per a la prova dels 12,5 km mass start que es disputaran demà, també puntuables per a la Copa del Món i que de nou es disputa a Oberhof.

Carles Visa no va amagar que es tracta d'un resultat si més no sorprenent: «Sempre ha estat a prop de les trenta primeres però aquesta vegada s'ha superat. Ha fet un resultat que ens alegra molt a tots i que demostra que la grip que va patir al desembre i que li va fer perdre's una prova no ha deixat seqüeles en la seva preparació física. Que duri».

MARÍN, SISÈ EN UNA PROVA FIS / Les bones notícies es van estendre també a Puy St. Vincent (França), on els surfistes de neu de la FAE Lluís Marín i Maeva Estévez afrontaven un boardercross FIS. Tots dos van estar fantàstics en una carrera salpicada per les fortes ratxes de vent que van obligar a l'organització a suspendre les rondes classificatòries. Els cronos en les classificatòries van servir directament per puntuar la prova com si fos la final i com dicten els resultats, això va afavorir als dos surfistes de neu andorrans.

Marín va aconseguir la sisena posició sobre un total de més de 130 participants. Un resultat, a més, que li concedeix 104 punts.

Pel que fa a Estévez, va obtenir la 25a posició en una prova que va superar les 50 competidores i a la qual va sumar 15,60 punts. «Son també grans resultats, el tècnic Pere Goicoechea estava molt content amb ells i aquest resultat els donarà moral per a la prova de Copa d'Europa de demà [avui per al lector], que tindrà més o menys els mateixos participants»,

Així doncs avui els dos surfistes de la FAE tornen a competir com també ho faran Xavier Salvadores, Marc Vieitez, Robert Solsona, Axel Esteve, Joan Verdú, Matias Vargas en un gegant FIS d'alpí a Sestrieres.