PUBLICITAT

Reacció de campió

  • Despres respon al triomf de Coma de la quarta etapa guanyant la cinquena per tornar a estar a 10min
EL PERIÒDIC
FIAMBALÁ

Periodic
Cyril Despres creua les dunes blanques característiques en la cinquena etapa del Dakar, ahir entre Chilecito i Fiambalá. Foto: MARCELO MARAGNI / RED BULL CONTENT POOL

La resposta del líder no s'ha fet esperar. Cyril Despres ha tornat la moneda a Marc Coma en imposar-se ahir en la cinquena jornada del Dakar 2012 i recuperar així els 10 minuts que tenia de renda respecte al català, que en la quarta etapa havia guanyat i s'havia posat a vuit minuts. Les intenses batalles entre els dos favorits han tornat a ser la salsa en l'apartat de motos i el resident andorrà va ser ahir el guanyador d'aquest pols per sumar la seva 29a victòria d'etapa.

Així doncs la part alta de la classificació, la lluita entre els dos favorits, continua a estar com en la tercera jornada, quan Coma va fallar en la navegació, va perdre 13 minuts i conseqüentment el lideratge.

Les dunes blanques entre Chilecito i Fiambalá, al final de 185 quilòmetres per a les motos –i no 265 com estava previst degut a que l'organització va eliminar el darrer tram pel mal estat de la pista a causa de les pluges–, han beneficiat el pilot d'Arinsal. Aquesta vegada era el català el que obria pista. Despres va arribar a la seva alçada i abans del primer punt de control, cap al quilòmetre 128, es van perdre –van ser localitzats en un punt massa desviat al nord del recorregut– però es van adonar a temps i els perseguidors ni tan sols els van avançar. De nou va ser un mà a mà entre Despres i Coma, però el pilot de Grandvalira anava marcant els millors temps fins arribar a la meta 1min 41s abans que el seu company de KTM.

En cotxes ja es poden confirmar les retirades dels dos andorrans, Isidre Loan i Toni Cachafeiro. El primer té com a última referència el primer control de l'etapa de dimecres i tot i no sortir encara en l'apartat d'abandonaments ahir ni tan sols va prendre la sortida. El segon, també de l'equip Polaris, es va retirar en la tercera etapa i ja surt al llistat de retirats.

En la part alta també s'ha produit una resposta similar a la de les motos. El polonès Holowczyc va guanyar ahir després de perdre fa dos dies la primera posició en detriment d'un Stephane Peterhansel que igualment es manté al capdavant, ara amb poc més de quatre minuts de marge. El resident Bernard Errandonea va donar un nou salt qualitatiu i es va classificar en la 21a posició, cosa per la qual ja s'ha situat en el top-20 de la general, amb la 19a posició. L'altra resident, Isabelle Patissier, continua perdent posicions i ahir va ser la 44a, així doncs baixa a la 23 posició de la general a prop de 50 minuts d'Errandonea.

En camions Jordi Ginesta no havia arribat a meta en l'etapa de dimecres i la darrera referència d'ell es trobava en el sisè punt de control –l'últim abans de la meta a Chilecito–, on ocupava el 64è i darrer lloc i ahir sí hi era a la línia de sortida, però malgrat que a la web no hi han notícies d'abandonament tot apunta a que ha quedat fora de competició i que continua en carrera tan sols com a camió d'ajuda.

Avui es disputa la sisena jornada, ja passant a terreny xilè pel pas fronterer Paso San Francisco, a 4.700 metres d'altura i amb temperatures baixes. Són 247 quilòmetres d'especial entre Fiambalá i Copiapó.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT