PUBLICITAT

Els Reis més mediàtics

  • La retransmissió de TV3 converteix la cavalcada en una festa, també amb vocació publicitària per captar turistes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Patge Reial, ahir pels carrers d'Andorra. Foto: ÀLEX LARA

Els Reis Mags d'Orient porten aquest any, a més de milers de regals pels infants del país (i pels no tant petits) una important campanya publicitària sota el braç. La retransmissió que la Televisió de Catalunya realitza avui en directe de la cavalcada conjunta d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany representa un «acte molt important de publicitat a totes les llars catalanes», tal i com va exposar ahir la cònsol d'Escaldes, Trini Marín. I és que la il·lusió, màgia i colors que TV3 ofereix cada cinc de gener al vespre a tota la seva audiència potencial (a Catalunya, però també a les Balears, a través del seu canal internacional i per internet) es tenyeix aquest any de les tonalitats que desprenen les avingudes Meritxell i Carlemany, des de la plaça Benlloch fins a la plaça Coprínceps.

En total, 82 professionals de la televisió pública catalana s'han desplaçat a Andorra per realitzar l'emissió en directe, que suposa el punt i final dels actes d'Escaldes com a capital de la Cultura Catalana. La cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va explicar que aquest fet ha estat possible gràcies a la reunió que van mantenir a Barcelona a final del 2009 la cònsol, el llavors cònsol d'Escaldes, Toni Martí, i la directora de TVC, Mònica Terribas.

Mertxe Larumbe, productora executiva de l'emissió, va explicar que el desplegament televisiu consta de dues unitats mòbils, una primera amb set càmeres, encarregada de gravar l'arribada dels Reis Mags a la Plaça Guillemó i del recorregut per les avingudes Príncep Benlloch i Meritxell, i una segona amb 15 càmeres per mostrar la cavalcada un cop arribada a Escaldes.

La desfilada comença a les 18.30 hores des de la plaça Guillemó de la capital, però no serà fins una hora més tard quan comenci a emetre's per TV3. Per qüestions televisives, el recorregut d'aquest any s'ha retallat respecte a edicions anteriors, i finalitza a la plaça Coprínceps. Allà els infants podran donar als Reis els darrers desitjos per la nit màgica en forma de carta.

En total, seran 19 les carrosses que desfilaran pels carrers, tres de les quals s'han renovat i estan tematitzades amb els personatges de la Bella i la Bèstia, Aladdín i el popular Bob Esponja. Com a novetat també hi ha una comitiva de 30 romans que custodiarà les carrosses. Els prop de 600 participants (entre la comitiva que acompanya als Reis Mags, infants i acompanyants) repartiran 4.000 quilos de caramels (aptes per a celíacs) i 6.000 corones a tots els assistents. Les dues corporacions comunals faran tot el recorregut plegades per primera vegada

entrevistes a andorrans il·lustres / No són aquestes les úniques novetats d'aquesta cavalcada mediàtica. La televisió catalana, que també ofereix la senyal a RTVA, ha instal·lat un set d'entrevistes al costat de la seu central d'Andorra Telecom, per on hi passaran coneguts andorrans com l'actor Marc Cartes, el pilot Albert Llovera o la directora Ester Nadal. Junt amb la cavalcada, la seva visió personal ajudarà també a donar a conèixer als telespectadors el que ofereix Andorra.

Però el que és «la cavalcada per excel·lència del Pirineu», segons va definir Ferrer, no està complaent a tothom. Tant el Comú escaldenc com el d'Andorra la Vella han rebut queixes per part dels comerciants respecte a les torres intal·lades per a les càmeres de televisió, que dificulten la visibilitat dels seus establiments. A tots ells, Ferrer els va demanar paciència.

El dia d'avui serà atrafegat per Ses Majestats, ja que a més d'aquesta cavalcada també es deixaran veure per Canillo, Soldeu, Ordino, Encamp i Sant Julià.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT