PUBLICITAT

El Superior dicta que Mateu no té l'estatus de funcionària

  • La consellera assegura que no recorrerà i roman a l'espera de la decisió del Govern
EL PÈRIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mateu conversa amb el cap de Govern, Toni Martí, a la Casa de la Vall. Foto: A. L.

El Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs d'apel·lació presentat per l'exministra Meritxell Mateu, i en l'actualitat consellera general de Demòcrates per Andorra, contra la sentència de la Batllia del 13 de setembre del 2010 en la qual establia que no gaudia de l'estatus de funcionària.

Amb data 16 de desembre, el TS ha resolt confirmar la sentència del Tribunal de Batlles en la qual donava la raó al Govern de Jaume Bartumeu, negant la condició de funcionària a l'actual consellera.

La sentència del Superior és «ferma i executiva», per la qual cosa el Govern haurà de prendre alguna resolució, tenint en compte a més que Mateu té a dia d'avui una excedència com a treballadora del cos funcionarial, en vigor des que va assumir el càrrec de consellera general després de les eleccions del passat mes d'abril. Per la seva banda, Meritxell Mateu va explicar a l'ANA que no recorrerà davant del Tribunal Constitucional i que considera l'afer judicialment tancat, restant a l'espera de la resolució governamental.

sense edicte públic / La sentència indica que el fet d'haver exercit responsabilitats diplomàtiques no comporta el poder accedir a una plaça de funcionari. De fet, la sentència recorda que l'accés a la condició de funcionari es regula pels principis de publicitat i concurrència i de mèrit i capacitat, és a dir, a través dels edictes públics, uns preceptes que ja eren vigents en el moment que es van adoptar els acords impugnats pel Govern, i que reconeixien la plaça de funcionària de Meritxell Mateu.

Per tant, les resolucions adoptades en el seu moment pel Govern d'Albert Pintat, en data del 25 de maig del 2005, suposaven el reconeixement de l'estatus de funcionari «sense que concorrin les circumstàncies legals i amb omissió total i absoluta del procediment legalment establert», de manera que aquest fet permet, segons la sentència, desestimar el recurs d'apel·lació que interposa la part demandada i confirmar la sentència impugnada.

rebuig de les proves de mateu / El Tribunal també considera que les proves aportades per Mateu no avalen la seva condició de funcionària ja que són posteriors a l'acord de 25 de maig del 2005 que li atorgava l'estatus funcionarial. Així, els butlletins salarials són considerats una «mera pràctica administrativa» que no està acompanyada per cap títol jurídic ja que Mateu no disposava de cap altre nomenament o contracte diferent al d'ambaixadora.

A més, l'excedència amb reserva de plaça que se li va atorgar a Mateu quan va entrar a formar part del Govern tampoc és considerada una prova suficient, ja que es va produir el 30 de juny del 2005. És a dir, amb posterioritat a l'acord del 25 de maig del mateix any que la consolidava com a funcionària, els fets que són el centre de la polèmica i l'objecte de demanda del Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT