PUBLICITAT

L'Executiu destina 40.000 euros al conveni amb l'ACU

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El Govern ha destinat una partida de 40.000 euros anuals a la renovació del conveni de col·laboració amb l'Associació de Consumidors i Usuaris (ACU) per promocionar el sistema d'arbitratge de consum. L'ACU va Així ho publicava ahir el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra. En relació a l'arbitratge en els conflictes, el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va dir fa unes setmanes que el Govern té en el seu calendari legislatiu l'elaboració d'una llei que el reguli. De tota manera, va recordar que malgrat no tenir encara una legislació, la solució dels conflictes s'estava duent a terme amb una bona mitjana de termini (5,2 dies).

Les dades presentades pel ministre mostren que des que es va fer càrrec el Departament de Comerç i Consum del Govern de l'atenció al consumidor creant un servei propi a finals del 2010, s'han rebut 636 consultes, un 45% de les quals (300) s'han traslladat com a queixes formals. D'aquestes, un 76%, és a dir 229, han tingut una resolució positiva. La mala atenció, el tracte rebut deficient i els preus disconformes són els principals motius de les reclamacions dels consumidors. Els qui més reclamacions presenten són turistes i visitants, però tampoc són pocs els residents i nacionals que en presenten.

El servei depenent del Govern es va crear després que l'ACU es veiés obligada a deixar d'atendre noves demandes i a donar servei només als seus associats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT