PUBLICITAT

Cartes torna dilluns a TV3 amb 'Kubala, Moreno i Manchón'

  • Ruiz Claverol dirigeix la telesèrie, en tretze capítols i protagonitzada per tres atípics detectius
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cartes, Gago i Martínez són respectivament Moreno, Manchón i Kubala; aquí dalt, en la presentació de la sèrie, ahir. Foto: JONATHAN GREVSEN

Tractament estel·lar per a Kubala, Moreno i Manchón, la nova telesèrie que Televisió de Catalunya estrena dilluns a la nit, en horari de màxima audiència (22.30 hores) i amb Marc Cartes ara en la pell (i el bigoti) d'un atípic detectiu d'una encara més atípica agència de detectius a la catalana. L'acompanyen en aquesta insòlita aventura televisiva dos habituals de la casa, Núria Gago (Serrallonga) i Jordi Martínez (el Paco de Ventdelplà), i dirigeix l'invent un altre televisiu amb ADN pirinenc Kiko Ruiz Claverol (Contres?), que com a realitzador ja havia ensenyat la poteta en episodis de Porca misèria i de Mar de fons, però que ara assumeix en solitari la direcció de tota la sèrie. Paraules majors per al realitzador de Contres? i Home tranquil.

Kubala, Moreno i Manchón pren prestat el títol de la tornada de la celebèrrima cançó de Serrat, amb l'excusa del passat més o menys futbolístic de Martínez, Kubala en la ficció, promesa juvenil que va arribar a debutar amb el bBarça però a qui una lesió va apartar de la glòria. Fins aquí, els vincles futbolístics de la sèrie. Martínez és el soci seriós i responsable de l'agència de detectius que comparteix amb Cartes (Charly Moreno a la sèrie, ¿capten el quid del títol?) i a la qual s'enrola com a becària Gago (Helena Manchón, ara segur que lliguen caps), amb el títol de criminòloga acabat d'estrenar. Pel que fa a Cartes, el seu Charly és un exmosso de passat turbulent, separat i de vida un pèl dissoluta, i com que Kubala és un home feliçment casat i afillat i Gago, una nena bé d'hermètica vida íntima, es poden imaginar per on aniran els trets romàntics de la història.

La peculiar tropa de Kubala, Moreno i Manchón constitueix un trio de detectius més pròxims al Carvalho de Monatlbán o a l'Enric Vidal de Fuster que no al Marlowe de Raymond Chandler. Amb estètica cool, això sí, i abundància d'exteriors, per amortitzar el ganxo de la Barcelona guapa i postolímpica. Ruiz Claverol li ha conferit una estètica que s'inspira en el documental, amanit, això sí, amb dosis de comèdia, que per alguna cosa estem davant d'una telesèrie sorgida de la factoria de Diagonal i amb el segell inconfusible de TV3. Així que la seu de l'agència és a la molt cèntrica Via Laietana; el Kubala viu a Fort Pienc –el tros d'Eixample que envolta la plaça de les Glòries–, Moreno és veí del molt popular barri de la Ribera, i Manchón, pija ella, és com déu mana filla de Santaló. Al capítol de dilluns, titulat Sempre hi ha algú que et recorda, el Kubala i el Charly s'impliquen en un cas de mòbing immobiliari amb iaia pel mig, ajuden un sempitern opositor que sospita que els exàmens estan amanyats, i cometen l'error d'admetre Manchón com a becària en pràctiques. Alea jacta est. TV3 ha penjat en línia els quinze primers minuts del capítol. Per cert, Cartes és un dels convidats a la retransmissió de la cavalcada d'aquesta nit, i dilluns mateix repetirà, amb Martínez i Gago, a l'espai Divendres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT