PUBLICITAT

Coma contraataca

  • Despres és segon per darrere del català, que retalla dos minuts dels deu que li treu el pilot d'Arinsal
EL PERIÒDIC
SAN JUAN

Periodic
Despres en la disputa de la quarta etapa entre San Juan i Chilecito, ahir. Foto: DAKAR.COM

L'errada de dimarts de Marc Coma en la navegació que va permetre Cyril Despres situar-se líder amb deu minuts de marge ha tingut una conseqüència que ja es preveia: la reacció del català en l'etapa d'ahir, la quarta del Dakar 2012. Coma va contraatacar per tractar d'arreglar la classificació general i ho ha aconseguit en certa mesura, tot i que Despres també va saber defensar-se per conservar la primera plaça de la general. Van acabar primer i segon, respectivament i així entre ells dos hi ha ara una diferència de vuit minuts; sembla, d'altra banda, que la batalla pel triomf final ja és cosa d'ells ja que el tercer, el portuguès Helder Rodrigues, està a més de 26 minuts.

Sortint a fons d'inici, Coma va aconseguir deixar enrere a Casteu, Rodrigues, Gonçalves i Verhoeven quan encara no s'havia superat la meitat de l'especial, de 326 quilòmetres entre San Juan i Chilecito i en la qual abundava el terreny pedregós. Despres, que obria pista, perdia 1min 51s cap al quilòmetre 137 i en el segon punt de control, 115 km. més enllà, el pilot d'Arinsal ja es trobava a 3min 49 del seu màxim rival. Els últims 74 de Despres, però, van ser per emmarcar perquè al final va acabar cedint 2min 2s, temps que no obstant recorda que no hi ha res sentenciat.

PODIA HAVER ESTAT PITJOR / Despres es va deixar remuntar dos minuts però per les seves declaracions a l'acabament de l'etapa sembla que podia haver estat pitjor: «La pluja que ha caigut aquests darreres dies ha deixat les pistes bastant deteriorades i moltes pedres han quedat al descobert», va explicar sobre el recorregut. «A més, amb la calor que fa s'ha de fer un esforç físic enorme per mantenir un bon ritme en aquestes condicions... Així que estic bastant content per com m'ha anat la jornada. Com obria pista mentre Coma venia pel darrere sabia que perdria temps perè m'he concentrat molt en la navegació per tal de no cometre errades i he afluixat una mica el ritme abans de consultar cada nota. Com avui teníem unes 400, si només he perdut dos minuts tampoc no és gaire, la veritat...», va sentenciar.

PETERHANSEL, NOU LÍDER EN COTXES / En l'apartat de cotxes la classificació ha donat un gir radical. El francès Stephane Peterhansel va guanyar l'etapa amb claredat i s'ha situat líder en detriment del polonès Holowczyc, el qual fins i tot ha estat desplaçat del podi.

El resident Bernard Errandonea va ser el millor tricolor ahir i continua anant de menys a més. Va ser el 23è i s'ha ficat en el top-25 de la general. L'altra resident Isabelle Patissier, era la 36a al tancament d'aquesta edició. Pel que fa a Isidre Loan –dimarts 127è per acabar el 116 després de la tercera etapa–, l'últim rastre d'ell era que es trobava en el primer punt de control en la posició 136 dels 138 participants en la categoria de cotxes i en camions Jordi Ginesta –dimarts 63è– també havia superat el primer punt de control, en la 62a plaça.

Avui, dunes blanques en la cinquena etapa entre Chilecito i Fiambalá, amb 265 km. per a les motos i 177 per als cotxes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT