PUBLICITAT

Sis corredors de la FAE milloren la puntuació en alguna disciplina

  • Vidosa, Esteve, Ruíz, Verdú, Barios i Gutiérrez han progressat des del juliol
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Sis dels 12 corredors de la branca d'alpí de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) han millorat la puntuació FIS en alguna disciplina des de la primera llista oficial de la temporada 2011-2012, a principis de juliol, fins a la darrera publicada a finals de desembre. D'aquests dotze Carmina Pallàs i Sara Raméntol no havien entrat encara en rànquing i la primera de moment no ho ha fet perquè tampoc no ha fet cap prova però la segona ja té punts en tres disciplines. Així doncs més de la meitat de corredors han millorat en resultats en els darrers cinc mesos i tenint en compte que la gran majoria van fer la primera carrera a partir de l'octubre. El salt qualitatiu, casualitat o no, s'han produït principalment en gegant i supergegant. S'ha de tenir en compte també que les desqualificacions no afecten en el rànquing i que per normativa tampoc es pot empitjorar una puntuació, només es pot mantenir o millorar.

Malgrat que el l'objectiu era millorar en eslàlom i gegant Roger Vidosa ha baixat en gairebé deu punts la puntuació en supergegant per fixar-se en els 50,18 i passar de la posició 646 del món a la 503. De les 14 proves que ha disputat aquest curs el primer espasa de l'equip masculí quatre han estat en aquesta disciplina fent un podi a Hemsedal amb 34,9 punts que ha estat clau.

Kevin Esteve –tenia prioritat en superegant i descens– ha baixat prop de tres punts en gegant i ara, amb 28,41 punts, és el 395 del món. Ha fet deu proves al llarg d'aquest curs dels quals quatre en aquesta disciplina obtenint tres desqualificacions i un 29,26 en una FIS a Geilo.

Nil Ruíz, que va acabar la campanya passada lesionat, ha baixat en més de cinc punts en gegant per tenir-ne 39,84 (768 del món). Ha fet onze carreres i ha baixat dels 44,48 que tenia de mitja en dues ocasions.

Mireia Gutiérrez ha pogut també progressar abans de la lesió a l'omòplat que la obliga a ser un mínim d'un mes i mig de baixa. La número 1 femenina ha baixa de 75,42 a 66,17 els punts en supergegant i s'ha situat entre les 500 primeres (la 488) gràcies als 56,91 punts que va obtenir en una cursa FIS a Tignes, la segona de les sis que ha fet aquest curs.

NOMÉS VERDÚ MILLORA EN DUES / Dels joves, als quals els és més fàcil millorar les puntuacions, Joan Verdú és l'únic que ha millorat en dues disciplines: gegant (de 53,28 a 44,24) i supergegant (de 66,95 a 62,12) malgrat que de les nou proves que ha fet quatre han estat eslàloms. Gabriel Barios ha passat de 96,14 punts en eslàlom a 84,18 malgrat que tan sols ha fet tres proves, de les quals en una va fer 72,21 punts. De la seva banda Sara Raméntol ha fet les vuit primeres proves FIS de la seva carrera que l'han permet entrar en el rànquing en les disciplines d'eslàlom, amb 110,40 punts, en supergegant amb 125,98 i en gegant amb 89,40.

Els que queden no han tingut cap modificació en punts però sí en el rànquing. És el cas de Marc Oliveras, que ha fet set proves, Arnau Puig n'ha fet tres, Josh Alayrach també tres, Robert Solsona dues i Carmina Pallàs no n'ha fet ninguna i per això no s'ha estrenat en el rànquing.

De les altres modalitats, en surf de neu Lluís Marín suma en només una prova (a Telluride) 120 punts, exactament la meitat que els que va obtenir en tot el curs passat, Scott Jordan i Maeva Estévez es mantenen i en biatló Laura Soulié ocupa el 44è lloc en la Copa del Món i el 66è en la IBU Cup.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT