PUBLICITAT

La cavalcada de la capital i Escaldes comptarà amb una vintena de carrosses

  • La televisió de Catalunya establirà un punt d'entrevistes per on aniran passant personalitats andorranes com l'actor Marc Cartes; la directora de l'Escena Nacional d'Andorra, Ester Nadal; o el pilot Albert Llovera
04012012-patge
El patge real, aquesta tarda a la plaça Guillemó. Foto: ÀLEX LARA
La cavalcada d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, que enguany serà retransmesa per TV3 per tot el territori català, comptarà amb una vintena de carrosses que acompanyaran als Reis Mags, entre les quals tres de noves: una de la Bella i la Bèstia, una altra de Bob Esponja i una ambientada en els dibuixos d'Aladín. La televisió de Catalunya establirà un punt d'entrevistes per on aniran passant personalitats andorranes com l'actor Marc Cartes; la directora de l'Escena Nacional d'Andorra, Ester Nadal; o el pilot Albert Llovera. Més de 500 persones prendran part en la desfilada i una vuitantena treballaran en la retransmissió per TV3.

Les cònsols majors d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, Rosa Ferrer i Trini Marín, han presentat juntament amb el president de la Unió Pro Turisme d'Escaldes, Josep Maria Sánchez; el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, i la productora en cap de TV3 de la cavalcada de Reis 2012, Mertxe Larumba, el recorregut i les característiques de l'esdeveniment que tindrà lloc aquest dijous a la tarda.

La retransmissió d'aquesta cavalcada al món és la culminació dels actes de la Capital de la Cultura Catalana, han indicat les cònsols. Un fet en el que es treballa des de finals del 2009 quan, segons ha manifestat Rosa Ferrer, van anar amb l'aleshores cònsol d'Escaldes i ara Cap de Govern, Toni Martí, a veure a la directora de TV3 per demanar que s'escollís Andorra com a seu de la cavalcada 2010-2011. Com que en aquell moment ja s'havia decidit fer des de Tarragona, les autoritats andorranes van aconseguir el compromís de poder acollir l'esdeveniment aquest any.

Més de 500 persones participaran demà en la desfilada amb una vintena de carrosses que acompanyaran als Reis Mags. Entre elles, dues de renovades: una de la Bella i la Bèstia i una altra de Bob Esponja, que reemplacen a les del Llibre de la Selva i als Picapedra. A més, n'hi haurà una del Club Piolet i s'estrena una carrossa d'Aladdín.

A les 18.30 hores, Ses Majestats els Reis Mags sortiran de la plaça Guillemó de la capital i es dirigiran a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany, passant per l'avinguda Príncep Benlloch, Meritxell i Carlemany. Com a novetat d'enguany destaca que els Reis aniran acompanyats de 30 romans armats que els custodiaran durant tot el recorregut. En el trajecte es repartiran 4.000 quilograms de caramels aptes per a celíacs i 6.000 corones de cartró. Les dues corporacions comunals faran tot el recorregut plegades per primera vegada.

Més de 80 persones treballant per retransmetre per TV3

Per poder mostrar el que Ferrer ha considerat "la cavalcada per excel·lència del Pirineu", Televisió de Catalunya ha desplaçat fins a Andorra dues unitats mòbils, segons ha explicat la productora en cap, Mertxe Larumba. La primera amb tres càmeres fixes i una de radiofreqüència per captar l'arribada de Ses Majestats els Reis Mags, la segona amb tretze de fixes i dues de radiofreqüència que cobriran des de la plaça de la Rotonda fins a la dels Coprínceps. A més, davant de la seu d'Andorra Telecom s'instal·larà un set d'entrevistes on s'aniran fent passar personalitats de diversos àmbits de la cultura i la societat andorrana, com l'actor Marc Cartes, el pilot Albert Llovera o la directora Ester Nadal, entre altres. Així mateix, també arribaran al Principat tres dels personatges del Club Super 3: en Kikiriman, en Roc i en Fluski. En total, 82 persones treballaran per fer possible aquesta retransmissió per TV3.

TV3 també posarà en funcionament dues línies de satèl·lit, que permetran a Andorra Televisió aprofitar una d'elles per retransmetre la cavalcada amb un programa propi.

Sobre aquest desplegament de mitjans, Rosa Ferrer ha reconegut que tant el Comú d'Andorra la Vella com el d'Escaldes-Engordany, han rebut queixes de comerciants perquè les torres instal·lades per la televisió dificulten la visibilitat dels seus establiments. Tant Ferrer com Larumba han volgut llançar un missatge de tranquil·litat i han assegurat que un cop acabi la cavalcada es desmuntarà tot "de seguida".

Tots els organitzadors han animat als ciutadans a apropar-se a lliurar les cartes als Reis i han considerat que és un acte molt important pel Principat d'Andorra ja que és "una publicitat per a totes les llars de Catalunya i del país".  Així, la productora en cap de TV3 ha indicat que l'objectiu de la retransmissió és acostar la màgia d'aquesta nit i dels Reis "a aquells que no poden sortir de casa".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT