PUBLICITAT

Líder de la nit al dia

  • Despres guanya la tercera etapa del Dakar i se situa primer amb més de deu minuts sobre Coma
EL PERIÒDIC
SAN JUAN

Periodic
Cyril Despres, durant la disputa de la tercera etapa del Dakar 2012 entre San Rafael i San Juan, ja en la serralada dels Andes, ahir. Foto: CEZARO DE LUCA

El que ha passat durant els tres primers dies del Dakar 2012 demostra que el millor ral·li del planeta és imprevisible. Pot passar qualsevol cosa. Dèiem en l'edició d'ahir que Cyril Despres havia començat amb dubtes en aquesta 34a edició. En dos dies havia perdut gairebé tres minuts respecte del seu –teòricament– màxim rival, Marc Coma, però de la nit al dia s'ha girat la truita. Ahir el pilot d'Arinsal es va endur la tercera etapa entre San Rafael i San Juan de manera clara i a més es va beneficiar de què Coma es va perdre per treure-li més de deu minuts d'avantatge en la general. Ara és Despres el que té tots els números per sumar el seu quart títol i trencar l'empat a tres que hi ha entre els dos màxims aspirants, tot i que això tan sols acaba de començar.

Despres i Coma van mantenir un frec a frec en els temps parcials fins al tercer punt de control, al qual el català guanyava per tan sols dos segons. Va ser llavors quan es va equivocar: anava primer, la cursa de motos tenia una bifurcació perquè era més llarga que la dels cotxes (270 km. per 208) i va escollir el camí equivocat. Quan es va adonar va fer marxa enrera i en total va perdre uns 13 minuts.

«NO M'ALEGRO DEL MAL ALIÈ» / Despres va resumir l'etapa demostrant també fair-play en parlar de l'errada de Coma: «Per a mi també ha estat una especial molt complicada. He començat arrencant-me una ungla en l'embragatge, 60 km. més tard se m'ha aturat l'indicador del rumb i vaig mantenir el ritme perquè sabia que Marc anava al davant, molt ràpid. Al final he trencat el fre del darrere i als darrers 50 km. no veia marques de pneumàtic i m'han comentat que s'havia equivocat de camí. Està bé, però mai me n'alegro del mal aliè».

ROMA S'IMPOSA EN COTXES / En l'apartat de cotxes cal destacar la victòria del català Nani Roma i el tercer lloc d'Al-Attiyah després de guanyar dilluns, que demostra que torna a estar al màxim nivell després dels problemes en la primera etapa, en la qualva perdre gairebé deu minuts. El que millor va poder seguir el ritme de Roma va ser el polonès Krysztof Holowczyc, que va arribar a 1min 9s i d'aquesta manera se situa com a nou líder en la general, amb un marge de 54 segons sobre el nord-americà Robby Gordon.

Pel que fa a l'actuació dels andorrans al tancament de l'edició tan sols havien arribat els dos residents. Bernard Errandonea, 26è, va superar aquesta vegada Isabelle Patissier, 29a. Tot i així la pilot de Dessoude continua per davant en la general ocupant la 22a posició, deu places més amunt que el de SMG.

Pel que fa als altres dos, Antoni Cachafeiro surt com retirat en la pàgina web del Dakar. Va iniciar la tercera etapa com a 133è de la general sobre 150 però no va arribar ni al primer punt de control. De la seva banda Isidre Loan partia com el 147 i al pas per tercer punt de control ocupava el 118è lloc.

Avui continua la batalla dakariana amb la quarta etapa, entre San Juan i Chilecito, amb 326 quilòmetres d'especial amb grans dificultats en la navegació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT