PUBLICITAT

Els britànics provinents d'Alguaire puntuen l'estada amb un «excel·lent»

  • La millora de la logística aeroportuària i els preus fan d'Andorra el destí predilecte dels esquiadors de les illes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns esquiadors anglesos es fan una fotografia a Soldeu, ahir. Foto: A. L.

Aquest dilluns passat l'aeroport d'Alguaire va registrar el rècord absolut de tràfic de viatgers. Entre entrades i sortides, 1.700 esquiadors britànics van fer ús de les instal·lacions i pràcticament la totalitat han escollit Andorra per a passar les seves vacances de neu. En concret el 95%, segons va informar el touroperador encarregat de gestionar l'arribada dels britànics, Thomas Cook. Tant el touroperador com els esquiadors es mostren molt satisfets amb la connexió d'Alguaire, en marxa per primera vegada aquesta temporada (abans aterraven a Tolosa). El representant de Thomas Cook a Andorra, Ian Archer, va manifestar ahir que el 96% dels britànics que han estat a Andorra per Nadal i per Cap d'Any han qualificat la seva estada «d'excel·lent».

La màxima puntuació que se li concedeix a Andorra es deu a diversos aspectes. Per una banda, els preus econòmics que s'estan oferint al Regne Unit i les bones condicions de la neu (malgrat que aquestes hagin arribat tard, va lamentar Archer), que fan d'Andorra el destí «predilecte» dels britànics. I per altra, la infraestructura d'Alguaire, que malgrat fer poques setmanes que opera (l'aeroport va rebre el permís per operar volar de l'espai Schengen aquest mateix mes de desembre) ha millorat els seus serveis i logística.

«Els primers dies s'havien registrat alguns problemes», va reconèixer Archer. El representant de Thomas Cook va explicar que aquesta setmana per primera vegada s'han assolit els màxims requerits pel touroperador: exigeix que el temps entre que el client aterra i arriba a l'autocar que el porta a Andorra no ha de superar els 50 minuts. També, en el cas del retorn, s'ha millorat el procés de facturació de l'equipatge.

El touroperador britànic està garantint als seus clients que tardaran tres hores des que surten d'Alguaire fins que arriben a l'hotel, amb una parada de mitja hora a la localitat de Ponts.

més del 90% d'ocupació / Thomas Cook va calcular l'arribada de 16.000 britànics durant aquesta temporada, una xifra que serà lleugerament inferior ja que la demanda pel febrer no està sent tant positiva com la registrada durant les festes nadalenques, perquè «la crisi també afecta al Regne Unit», va justificar Archer. Els avions fins ara han tingut una ocupació d'entre el 90 i el 94%. Només dilluns van arribar 744 passatgers en quatre vols diferents, dos provinents de Londres i dos més provinents de Belfast i de Manchester. Paral·lelament, 850 esquiadors van volar cap a les Illes Britàniques, posant punt i final la seva estada al Principat.

El perfil de client és sobretot un esquiador que té un nivell d'esquí mig o debutant. Els grups d'amics escullen sobretot el Pas de la Casa i Soldeu, on també hi van força parelles, mentre que Arinsal és la destinació preferida per les famílies, va explicar Archer.

la temporada vinent / Thomas Cook té signat un conveni amb la Generalitat de Catalunya de tres anys de durada. Veient l'experiència positiva d'aquesta temporada, el touroperador britànic ja pensa en el proper hivern, en què «com a mínim mantindrem la xifra de 16.000 britànics d'aquest any». Fins i tot estudien una ampliació de vols i freqüències per augmentar la xifra. Tot dependrà, però, del «resultat final d'aquesta temporada i de les col·laboracions amb hotels i amb Andorra Turisme», va manifestar Archer.

Paral·lelament, la Generalitat ja treballa per reprendre els convenis establerts amb operadors turístics russos. La tardança del permís per operar fora de l'espai Schengen va obligar als touroperadors a canviar les reserves que arribaven a Alguaire per l'aeroport del Prat, a Barcelona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT