PUBLICITAT

Damas Nunes serà traslladat com ambaixador a Teheran

  • El consolat i l'ambaixada de Portugal tanquen les portes al públic
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Damas Nunes. Foto: EL PERIÒDIC

El fins ara ambaixador portuguès a Andorra, Mario Damas Nunes, serà traslladat a la capital d'Iran, Teheran, per continuar representant el seu país. Tal com informa l'Agència Lusa, aquest canvi va ser proposat pel ministre d'Afers Estrangers portuguès, Paulo Puertas, i aprovat pel president de la República, juntament amb la resta de canvis d'ambaixadors que també seran traslladats. Ahir mateix es van enviar les demandes de plàcet perquè els països on aniran els nous ambaixadors acceptin la decisió. La noticia coincideix amb el tancament al públic de l'ambaixada i el consolat portuguesos a Andorra, també ahir, tot i que el tancament definitiu serà el proper dia 10.

L'Agència Lusa també informa que amb els canvis proposats s'ha volgut donar lloc a una nova generació de diplomàtiques «ja que la mitjana d'edat baixa de 62 a 52 anys» i duplica el nombre de dones, passant de cinc a deu.

La notícia del trasllat de Damas Nunes a l'Iran coincideix amb el tancament al públic de l'ambaixada i el consolat portuguesos d'Andorra, que va tenir lloc ahir després de 12 anys de representació diplomàtica al Principat, 12 de consolat i nou d'ambaixada. La d'Andorra és una de les set ambaixades que el Govern de Portugal ha decidit tancar arreu d'Europa i Àfrica.

Malgrat aquest tancament, al març podria reobrir-se el consolat. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va informar després de la darrera sessió del Consell de Ministres, celebrada el 28 de desembre, que «Portugal mantindrà a Andorra un consolat honorari, amb una mínima estructura per tal que els ciutadans portuguesos puguin dur a terme alguns tràmits». Així responia el govern portuguès a la demanda de l'executiu andorrà de mantenir «una mínima estructura consular». Fins que no sigui efectiva aquesta obertura, els residents s'hauran de desplaçar al consolat de Barcelona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT