PUBLICITAT

Inici amb tragèdia

  • El Dakar 2012 comença amb la mort del pilot de motos argentí Boero i de dos espectadors
EL PERIÒDIC
SANTA ROSA DE LA PAMPA I SAN RAFAEL

Periodic
Despres, en un tram de velocitat durant la segona etapa, ahir entre Santa Rosa de la Pampa i San Rafael. Foto: MARCELO MARAGNI / RED BULL CONTENT POOL

El Dakar 2012 va començar diumenge amb tragèdia. La primera etapa del ral·li més prestigiós del món es va cobrar la 57a víctima en la 33a edició, des de que va néixer el 1979. Una caiguda i una posterior aturada cardíaca com a conseqüència del traumatisme sofert van deixar clavat a l'argentí Jorge Martínez Boero en el quilòmetre 55. Els serveis mèdics van trigar cinc minuts en arribar a la zona del xoc i finalment, el pilot de motos va morir mentre el traslladaven en helicòpter en la segona vegada que afrontava el Dakar després de retirar-se l'any passat en la sisena jornada.

Segons alguns testimonis l'accident es va produir en una recta en la qual els corredors superaven els 100 km. per hora i segons va explicar un espectador a la ràdio local Rivadavia «Boero va tomar amb una lloma de sprra i va perdre el control de la moto. Va volar cap a un terraplé i va rebotar uns tres o quatre metres».

Per més desgràcia ahir van morir dos espectadors que seguien la segona etapa des d'una avioneta que es va precipitar a terra en la localitat d'Orense.

MAL INICI PER A DESPRES / En l'apartat competitiu Cyril Despres va tenir una fluixa actuació en la jornada inaugural. En només 57 quilòmetres cronometrats entre Mar de la Plata i Santa Rosa de la Pampa el pilot resident a Arinsal només va poder ser tretzè i va perdre 1min 48s respecte del primer, el xilè Chaleco López i 1min 34 respecte del seu hipotètic gran rival pel triomf final, el català Marc Coma.

Ahir Despres va millorar en la segona etapa, amb 295 km. d'especial entre Santa Rosa de la Pampa i San Rafael, però tot i així va tornar a ser superat per Coma. El pilot de Grandvalira va ser segon a 1min 18s del català i va pujar a la tercera posició de la general tot i que ara és a 2min 52s del seu company d'equip de KTM.

En cotxes la primera etapa va ser per al rus Leonid Novitskiy però ahir la victòria d'Stephane Peterhansel va donar al francès el lideratge provisional amb gairebé 2min 30s del segon, l'americà Robby Gordon.

Pel que fa als andorrans el més destacat està sent la resident Isabelle Patissier, 19a en la primera jornada i ahir l'única que havia creuat la línia d'arribada, en la 20a posició, al tancament de l'edició. En la primera jornada el també resident Bernard Errondanea va ser 32è i ahir era el 41è al pas pel quart punt de control, Antoni Cachafeiro el 111 i ahir el 140è en el primer punt i Isidre Loan el 147 de 155 participants i ahir 122è en el primer punt.

Pel que fa als camions Jordi Ginesta va finalitzar el 60è en la primera etapa a 48min 30s del primer classificat, l'holandès Marcel van Vliet i ahir cap corredor havia arribat a meta al tancament de l'edició.

Avui espera una tercera etapa entre San Rafael i San Juan amb 270 quilòmetres cronometrats per a les motos i 208 per als cotxes, en la qual la serralada dels Andes comença a guanyar protagonisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT