PUBLICITAT

El Palau de Gel necessita una inversió en rehabilitació d'un milió de euros

  • La primera fase, de 120.000 euros, serà aquest any i servirà per millorar la coberta i reduir la despesa energètica
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
La pista del Palau de Gel, amb les cobertes que hauran de ser rehabilitades. Foto: A. L.

El Palau de Gel fa ja 23 anys que està en funcionament, i degut a la seva ja avançada edat el Consell Rector ha encarregat una auditoria a una empresa del país. L'anàlisi conclou que hi ha diverses parts de la infraestructura que estan arribant al final de la seva vida útil. La millora i rehabilitació de les instal·lacions requereix una inversió d'un milió d'euros els propers cinc anys, segons va explicar ahir el director del Palau, David Caubet.

El directiu va explicar que l'auditoria «marca el timing de dues vies» de millora. Per una banda, les actuacions per substituir les instal·lacions que comencen a ser caduques, i per altra, el treball per millorar l'eficiència energètica, que és on actualment es generen les principals despeses: «És on morim nosaltres», va manifestar Caubet.

Pel que fa a la millora de la instal·lació, el Palau ja ha determinat aquelles més urgents i que es faran aquest any. Es tracta d'una inversió de 120.000 euros per a millorar les cobertes de la pista de gel, de la piscina i dels despatxos, deteriorades per les inclemències del temps. «És on més s'ha d'actuar, malgrat que no és cap situació crítica i no hi ha perill», va assegurar Caubet. En relació a la resta de millores fins arribar al milió d'euros, es distribuiran en el temps en funció del criteri del Comú entrant. Entre elles destaca la necessitat de canviar tota la maquinària de la pista de gel i totes les cobertes de la instal·lació.

CANVI DEL CONTRACTE AMB FEDA / L'altre aspecte en el que ja s'incidirà aquest any és en la reducció de la despesa energètica. El Palau gasta molt en electricitat en el cas de la pista de gel, i molt en gasoil per a la piscina. Per aquest motiu es renegociarà el contracte vigent amb FEDA i s'actuarà per reduir el consum amb «petites accions» d'aïllament, va explicar Caubet. El directiu calcula que el retorn econòmic d'aquesta inversió es produirà en només mig any.

També en l'àmbit energètic, FEDA té sobre la taula un projecte de plaques solars a la coberta exterior del Palau. L'equipament, però, es troba a l'espera que la parapública concreti com i quan es durà a terme l'aprofitament de l'energia solar.

un 3% més de facturació / Malgrat tota la millora obligatòria que s'ha de dur a terme, l'equipament es troba en un estat de forma saludable, segons demostren les xifres de facturació. El Consell Rector del Palau ha analitzat l'evolució els darrers quatre anys, en els quals els ingressos en facturació a la pista de gel han crescut un 3% anual, incloent també aquest 2011. També han seguit tendències alcistes la piscina i el gimnàs, que aquest any ha tingut un 5% més d'abonats.

Paral·lelament, s'ha fet un esforç important per reduir costos. S'ha aconseguit baixar la despesa de compres entre un 10 i un 20%, i un 6% cada any la de personal. Amb tot, el 2011 es tancarà amb unes xifres lleugerament positives, va explicar Caubet.

Els grans peròs de la instal·lació aquests quatre anys han estat la restauració i la despesa energètica. En el primer cas el servei s'ha externalitzat, motiu pel qual aquest any ja es preveu que tanqui amb xifres positives. En el segon cas les millores i canvis de contracte han de permetre reduir-ne els costos. Caubet va lamentar l'augment del preu del gasoil els darrers anys, que ara es paga a 0,8 euros el litre quan abans es pagava a 0,5.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT