PUBLICITAT

Primera presa de contacte per modificar les competències

  • L'Executiu i els comuns coincideixen en la necessitat d'afavorir la mobilitat dels funcionaris
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els cònsols majors i menors recentment escollits es reuneixen amb el cap de Govern, ahir. Foto: A. L.

En el seu primer dia de feina després de prendre possessió –que va tenir lloc dijous passat–, els nous cònsols (elegits pels ciutadans en les eleccions que es van celebrar el passat 4 de desembre) es van reunir ahir amb el cap de Govern, Toni Martí. Va ser una primera presa de contacte en la represa de les negociacions per modificar les lleis de delimitació de competències, de transferències i la de les finances comunals.

Martí va exposar que aquestes reformes es veuran reflectides en el pacte d'estat que es vol assolir a nivell parlamentari en aquest camp. En aquest punt, el cap de Govern es va mostrar obert a escoltar «totes aquelles propostes que des dels comuns es facin per tal de contribuir a la construcció d'un model d'estat més sostenible». Malgrat que fa temps que es parla d'aquestes reformes, encara no hi ha un calendari establert per fer-les.

A més d'aquestes modificacions, que ja es van començar a treballar en l'anterior mandat comunal amb el govern socialdemòcrata primer i amb l'executiu liderat per Martí després, es van posar damunt la taula altres qüestions a treballar, com «la futura creació d'una agència tributària única i la necessitat d'optimitzar els recursos per poder fer projectes de més impacte en matèria de turisme i cultura». També es va parlar de mesures per «incentivar la creació de nous negocis com l'obertura de comerç en zero dies i l'exoneració de taxes a les noves empreses», segons resumia els temes abordats en la reunió el Govern mitjançant un comunicat.

En la trobada d'ahir es va posar de manifest la voluntat compartida de cònsols i Govern d'unificar criteris i afavorir la mobilitat dels funcionaris, sempre segons el comunicat emès per l'Executiu. Una qüestió que comportarà una nova revisió de la llei de la Funció Pública.

DIÀLEG ÀGIL I PERMANENT / Les dues parts, doncs, van mostrar la seva disposició a treballar conjuntament, i en aquest sentit els representants comunals tractaran, en la propera reunió de cònsols –que se celebrarà el proper 10 de gener a Canillo–, d'establir un mecanisme conjunt per procedir amb el Govern en el moment d'abordar el diàleg permanent. La voluntat és de fer aquest contacte àgil i periòdic, i una possibilitat seria aprofitar les mateixes reunions de cònsols.

Per la seva part, Martí va expressar també el seu suport a aquest òrgan i va manifestar la «total disposició» dels membres del Govern –tant d'ell mateix com dels diferents representants ministerials– per comparèixer davant la reunió de cònsols per explicar els projectes d'obertura econòmica, les futures modificacions de la llei del sòl, i altres qüestions que puguin ser d'interès dels mandataris comunals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT