PUBLICITAT

Reunió urgent per començar a treballar en les retallades a RTVA

  • Martí demana als treballadors propostes per reduir la despesa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Treballadors de RTVA es concentren en contra les retallades de personal el novembre passat. Foto: ANA / M. T.

El cap de Govern, Toni Martí, es va reunir ahir amb una comissió de representants dels treballadors de Ràdio i Televisió d'Andorra per demanar-los que facin propostes per reduir la despesa de l'ens públic. La trobada es va convocar a les 9.30 hores per celebrar-la a les 11 hores. És una qüestió urgent pel Govern, de fet es vol que estigui resolta durant aquest mateix mes de gener.

Per part dels treballadors no hi va haver cap posicionament. Aquests tenien ahir al vespre una reunió per abordar la qüestió de les retallades anunciades, prevista d'abans, i Martí se'ls va avançar. Val a dir que es va disculpar per la precipitació amb la què s'havia convocat la trobada. En la propera trobada amb el cap de Govern, prevista pel proper dia 12, els treballadors haurien de presentar una proposta. Així els ho va demanar Martí en el transcurs de la reunió que van mantenir ahir. El pressupost de RTVA s'ha de reduir en un 16% en relació al pressupost del que es va disposar l'any passat, segons va recordar el cap de Govern als treballadors de la parapública, i aquesta retallada haurà de sortir de la despesa de personal, va apuntar el delegat de personal, Carles Royo, ja que en d'altres capítols ja s'ha rebaixat. Aquest 16% representa uns 280.000 euros, segons els càlculs d'aquest darrer.

El cap de Govern va assegurar als treballadors –representats per una comissió formada per una dotzena de persones, en la què hi ha membres dels diferents col·lectius professionals integrats dins la parapública (periodistes, tècnics i operadors de càmera, productors, etcètera), sense cap membre de la direcció– que acceptarà les propostes que li facin, que «anirà a missa», va explicar Royo, si es «quadra» la rebaixa necessària.

En la reunió d'ahir a la nit, els treballadors de RTVA havien d'analitzar les dades facilitades pel cap de Govern i per valorar les propostes que es poden fer. Malgrat tot, i que els treballadors no tenen una posició col·lectiva oficial, sí que lamenten que se'ls demani de retallar la despesa de personal sense saber cap a quin model de televisió es vol anar i que se'ls passi a ells la «patata calenta».

CANVIS EN LA DIRECCIÓ / Així mateix, es pot valorar que la feina de quadrar el pressupost hauria de ser de la direcció de la parapública i que, en parlar amb els treballadors, es demostra que el Govern no hi confia prou, i per tant abans d'executar retallades s'hauria de produir un canvi en aquest nivell. En relació a aquest punt, Royo va explicar que Martí els va comentar que «probablement» hi haurà un canvi, però que «no serà polític», com ha passat amb els anteriors governs. Així, els va manifestar, a tall d'exemple, que la propera direcció podria ser «algú de la casa o relacionat amb el mitjà», però no va especificar res més, segons va assegurar el delegat del personal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT