PUBLICITAT

El Govern i els cònsols coincideixen en la necessitat d'optimitzar recursos

  • També hi ha la voluntat d'afavorir la mobilitat dels funcionaris
  • Martí ha posat sobre la taula la necessitat de revisar la Llei qualificada de delimitació de les competències
01012012-consols
Un moment de la reunió celebrada aquest dilluns al matí entre el cap de Govern i els nous cònsols de les set parròquies del Principat. Foto: ÀLEX LARA
La necessitat d'optimitzar recursos en matèria turística i la voluntat d'afavorir la mobilitat dels funcionaris, són dos dels temes que s'han tractat en el decurs de la reunió que han mantingut aquest dilluns el cap de Govern, Toni Martí, i els nous cònsols elegits en les passades eleccions comunals. Segons assenyalen des del Govern a través d'un comunicat, Martí ha posat sobre la taula la necessitat de revisar la Llei qualificada de delimitació de les competències dels comuns, la Llei qualificada de transferències als comuns i la Llei de finances comunals.
La trobada també ha servit per posar de manifest la voluntat compartida d’unificar criteris i afavorir la mobilitat de funcionaris, la qual cosa farà necessària una revisió de la Llei de la Funció Pública. Segons el comunicat, el Govern i els comuns també han tractat la futura creació d’una agència tributaria única i la necessitat d’optimitzar els recursos per poder fer projectes de més impacte en matèria de Turisme i Cultura. A més, s’han abordat altres qüestions per tal d’incentivar la creació de  nous negocis com l’obertura de comerç en zero dies i l’exoneració de taxes a les noves empreses.

En aquest sentit, els comuns han informat que, en el marc de la pròxima reunió de cònsols del dia 10 de gener, es tractarà d’establir un mecanisme conjunt per procedir amb el Govern en el moment d’abordar aquest diàleg permanent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT