PUBLICITAT

El xoc entre un cotxe i un autobús assoleix el rècord de sinistres greus

  • Tres ferits greus van ser traslladats a l'Hospital, dos d'ells amb helicòpter, des de la carretera de Grau Roig
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Al cos de l'article, efectius de Bombers i del SUM treballant per alliberar l'últim ocupant del vehicle accidentat. A la galeria, un dels ferits a punt de ser traslladat en helicòpter a l'hospital Foto: EL PERIÒDIC

Al número d'abans, EL PERIÒDIC D'ANDORRA ja informava que la mort del jove de 20 anys a Canillo el passat divendres a la matinada tancava un any negre a la xarxa viària del país. Però lamentablement aquest no va ser el darrer accident. L'últim dia de l'any, cap a les 9.30 hores, un turisme, Golf -GTI, matrícula espanyola xocava de front contra un autobús de la Cooperativa Interurbana, amb matrícula andorrana, a la carretera de Grau Roig. Els tres ocupants del turisme, procedents de Barcelona, van resultar ferits greus i dos d'ells van ser traslladats en helicòpter fins a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. L'altre va ser traslladat pel SUM. El cap d'urgències de l'hospital va informar que, tot i l'estat greu dels accidentats (dos amb factures a la pelvis i un amb contusió abdominal), no es temia per la seva vida.

El xoc es va produir a la carretera d'accés a Grau Roig. Segons les primeres estimacions, el vehicle, que anava en direcció a Grau Roig i que procedia a efectuar un avançament, va perdre el control i va xocar de front contra l'autobús que anava en direcció contrària. Els ocupants d'aquest no van resultar ferits, tot i que la part davantera del bus sí que va estar danyada amb el vidre trencat, com a conseqüència del xoc. El mateix vidre tenia incrustats els esquís que el turisme sinistrat presumptament portava al portaesquís. Les investigacions sobre l'accident estudien si els causes de l'impacte podrien ser la velocitat excessiva del turisme o el gel que hi havia a la calçada.

L'autobús no portava passatgers i el conductor del vehicle va resultar il·lès.

Al lloc dels fets s'hi van traslladar totes les dotacions de bombers del país, a excepció dels de la Massana. El cap de Bombers va explicar, al lloc dels fets, que el fet que informessin que en l'accident hi havia implicat un autobús, i les conseqüències greus que això podia tenir, va ser «el que va mobilitzar totes les dotacions». Segons el cap de bombers, un dels tres ocupants del vehicle va quedar empresonat dins, i els agents dels bombers el van poder extraure per traslladar-lo tot seguit en helicòpter a l'hospital.

L'estat del vehicle, molt afectat, demostrava la gravetat d'aquest sinistre. Els accidentats ferits anaven acompanyats d'altres familiars o amics que, en assabentar-se del succés, van acudir als llocs de fets visiblement molt afectats.

Els vuit morts a les carreteres andorranes i aquest tipus de sinistres greus, ha de fer replantejar els responsables de la perillositat existent a la xarxa viària del Principat si es té en compte que les polítiques de prevenció i de seguretat d'altres països veïns, com Espanya, han aconseguit reduir les víctimes mortals i els ferits greus en el 55% des del 2001 fins el 2010. Una dada que al nostre país es torna negativa i que, lamentablement, hem de recordar el 2011 com l'any amb més víctimes mortals, dels darrers cinc anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT